BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolat: Artan kredi notları doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı----

Bolat: Artan kredi notları doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı

Bolat: Artan kredi notları doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı
20 Temmuz 2024 - 11:45 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı açıklamada. Bolat, artan kredi notlarının ülkenin doğru yolda ilerlediğini tescil ettiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini değerlendirdi. Bolat, makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin ümit verici olduğunu, artan kredi notlarının ülkenin doğru yolda ilerlediğini tescil ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuya ilişkin sosyal medyahesabından paylaşım yaptı.

Hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarıyla alınan tedbirlerin, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini belirten Bolat, "Nitekim dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez 2 basamak birden artırdı, not görünümünü pozitif tuttu." ifadesini kullandı.

Bolat, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings'in martta, Standard & Poor's'un da mayısta Türkiye'nin kredi notunu artırdığını, not görünümünü pozitife yükselttiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyümeperformansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcı'mız, Hazine ve Maliye Bakanı'mız ve tüm bakan arkadaşlarımızı, bürokrat arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükseltti

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Moody's'den yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.

Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.

Bakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdıBakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı

 

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselttiMoody’s Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükseltti

 

Piyasalar Moody's kararına kilitlendiPiyasalar Moody's kararına kilitlendi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erg.20 Temmuz 2024 12:07

    Sayın bakan bir ülkenin doğru yolda olabilmesi için Emeklisinin yaşam kalitesinin yüksek alım gücünün olması aldığı ücretin sefalet alım gücünün altında olmaması gerekir durum berbat dolayısı ile not artışı dediğiniz gibi hiçbir anlam taşımaz aksine ülkenin ekonomik anlamda en ufak ilerleme göstermediğinin anlamı olmayan delilidir