BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoeing'den acil harcama kesintisi----

Boeing'den acil harcama kesintisi

Boeing'den acil harcama kesintisi
17 Eylül 2024 - 08:41 www.finansgundem.com

Boeing, ABD'de grev nedeniyle acil harcama kesintileri yapacak

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing, ABD'de 30.000'den fazla işçinin greviyle mücadele ederken, acil harcama kesintileri yapacağını ve geçici olarak personel azaltabileceğini açıkladı

Kesintiler arasında işe alımların dondurulması, tedarikçilerdeki harcamaların "önemli ölçüde azaltılması" ve üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere zorunlu olmayan ve birinci ve birinci sınıf seyahatlerin yasaklanması yer alıyor.

Boeing, bu hamlelerin, yöneticilerin firmanın zaten tehlikeli olan mali durumunu daha da kötüleştireceği uyarısında bulunduğu grev sırasında nakit korumayı amaçladığını belirtti.

Mali işler müdürü Brian West çalışanlara gönderdiği mektupta "İşimiz zor bir dönemden geçiyor. Bu grev toparlanmamızı önemli ölçüde tehlikeye atıyor ve nakdi korumak ve ortak geleceğimizi güvence altına almak için gerekli önlemleri almalıyız" dedi.

Boeing'deki grev Cuma günü, Washington Eyaleti ve Oregon'daki işçilerin dört yıllık yeni bir sözleşme teklifini reddetmesinden saatler sonra başladı.

Önerilen anlaşma dört yıl içinde %25 ücret artışı ve çalışma koşullarında iyileştirmeler vaat ediyordu ve sendika liderleri tarafından çalışanlara tavsiye edilmişti.

Boeing'in kendisi teklifi “tarihi” olarak nitelendirdi, ancak anlaşma çalışanlar tarafından ezici bir çoğunlukla reddedildi.

Sendikaya göre görüşmelerin Salı günü yeniden başlaması bekleniyor.

Bu arada 737 Max, 777 ve 767 kargo uçağı üreten fabrikaların tümü grevlerden etkilendi.

Boeing tedarikçilerden bu uçaklar için çoğu parçanın sevkiyatını durdurmalarını istedi, gerekli olmayan sermaye harcamalarını askıya aldı ve bakım harcamalarını dondurdu.

Boeing'in yeni CEO'su belli olduBoeing'in yeni CEO'su belli oldu

 

Boeing'de büyük kayıp: Her ay 1 milyar dolar uçuyor!Boeing'de büyük kayıp: Her ay 1 milyar dolar uçuyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)