BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir veya iki banka hesabı yeterli değil----

Bir veya iki banka hesabı yeterli değil

Bir veya iki banka hesabı yeterli değil
03 Eylül 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Birikimlerinizi kontrol altına almak için bir veya iki hesap kullanıyorsanız yanlış bir yöntem uyguluyor olabilirsiniz. Ünlü finans uzmanı Martin Lewis 10 veya daha fazla banka hesabına sahip olmayı öneriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hane halklarının servet miktarları birbirinden çok farklı olsa da hepsinin ortak bir noktası bankacılık sistemi ile ilişkileri. Son açıklana FDIC verileri ABD’deki hanelerin yaklaşık %96’sının bir bankada veya bir kredi birliğinde bir vadesiz veya vadeli hesabı olduğunu gösteriyor.

Consumer Affairs’in konuyla ilgili araştırması ise 2019 gibi yakın bir tarihte bireylerin finansal kurumlarda ortalama 5,3 hesabı olduğunu gösterdi. Birçok kişi ise yalnızca bir veya iki hesap kullanıyor.

Daha fazla hesap daha iyi para yönetimi demek

GoBankingRates’in haberine göre finans uzmanı Martin Lewis’e eğer az sayıda vadeli hesabı olan taraftaysanız daha fazla hesap açmanız gerektiğini öneriyor. İngiltere merkezli MoneySavingExpert’in kurucusu olan Lewis yakın zamandaki bir açıklamasında 10 veya daha fazla vadeli hesaba sahip olmanın avantajlarına dikkat çekti.

Lewis, “Tasarruf etmenin en mükemmel yolu paranızı en çok kazandıran vadeli hesabınıza aktarmanızdır” açıklamasında bulundu. Finans uzmanı vadeli hesapların aynı zamanda vergi avantajı sağladığına da dikkat çekti.

Lewis bu yöntemin herkes için uygun olmadığını kabul ediyor. Zira sistemin ayakta kalabilmesi için çok sıkı çalışmak gerekiyor.

Finans uzmanı, “Vadeli hesaplardaki en büyük sorun en iyi faiz getirisinin sadece birkaç yıl kadar sürmesi ve daha sonra yüksek getiriye tekrar kavuşmak için hesabınızı değiştirmeniz gerektiğidir. Sürekli olarak yüksek getiri sağlamak hatta belki de getirileri yönetmek için bir elektronik tablo aracılığıyla modelleme yapmak gerekebilir. Çoğu insan iki, üç belki de en fazla dört hesapla basit bir çözüme ulaşmak istiyor. Ancak 10 farklı hesaba girmiyor” dedi.

10 farklı banka hesabıyla uğraşma fikri hoş görünmese de haberde sadece iki hesaba sahip olmaktan daha iyi bir fikir olduğu belirtiliyor. Money dergisinin 2023 tarihli bir makalesine göre ek hesaplara sahip olmak tek bir hesapla elde edemeyeceğiniz birçok imkana erişebilmenizi sağlıyor.

Farklı harcama öncelikleriniz varsa birden fazla hesap açmanız gerekiyor olabilir. Bunun ötesinde farklı finansal hedeflere adanmış birden fazla birikim hesabı oluşturmak da oldukça mantıklı. Tasarruf seçenekleri arasında geleneksel vadeli hesapların yanı sıra yüksek getirili internet bankacılığı hesaplarına ve para piyasası hesaplarına da yer vermek öneriliyor.

Çok sayıda banka hesabı açmanın sağladığı bazı avantajlar şöyle:

Tasarruf hedeflerini takip etmek kolaylaşır. Birden fazla tasarruf hedefiniz varsa, her birine ayrılmış birden fazla tasarruf hesabına sahip olmak mantıklıdır. Her hedef için yeni bir hesap oluşturduğunuzda, ilerlemenizi kolayca izleyebilirsiniz.

Harcama hesaplarınızı ayırabilirsiniz. Farklı nedenlerle (veya kişilere) özel harcama hesaplarına sahip olmak da iyi bir fikirdir. Örneğin, aylık faturalara ayrılmış bir vadesiz hesabınız ve günlük harcamalara ayrılmış bir vadesiz hesabınız olabilir. Ayrıca eşinizle paylaşılan bir vadesiz hesabınız ve kişisel harcamalarınız için ayrı bir vadesiz hesabınız olabilir.

Birden fazla hesaba sahip olmak bütçenizi aşmamanızı da kolaylaştırabilir. Örneğin, aylık harcama limitleri belirlediyseniz, harcama hesabınızda yalnızca bu limitleri karşılayacak kadar para tutmanız gerekir. Fazladan para başka hesaplara taşınacaktır.

Tek bir kredi kartına güvenmemek için 3 nedenTek bir kredi kartına güvenmemek için 3 neden

 

Doğru tasarruf için her ay ne kadar ayırmalı?Doğru tasarruf için her ay ne kadar ayırmalı?

 

Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)