BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBill Gates o sektörü radarına aldı: Şimdiki aklım olsa...----

Bill Gates o sektörü radarına aldı: Şimdiki aklım olsa...

Bill Gates o sektörü radarına aldı: Şimdiki aklım olsa...
24 Eylül 2024 - 10:22 www.finansgundem.com

Yazılım devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, gelecekte daha da önem kazanacağını söyleyerek, şimdiki aklı olsa yazılım yerine yapay zekâ teknolojilerine yatırım yapacağını ifade etti.

Yapay zekânın küresel istihdama yönelik olumsuz etkileri tartışılırken, yazılım şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, giderek pazar payını büyüten yapay zekâ teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda hayatın her alanını kolaylaştıracağını öngördü.

'Sadece birkaç fikirle milyarlarca dolar toplayabililirsiniz'

CNBC-e'nin haberine göre bugün yeni bir iş kuracak olsa yazılım yerine yapay zekâya yöneleneceğini söyleyen Gates, böylesi bir girişim için Google ve OpenAI gibi devlerle rekabet ederek, AI’ın benzersiz değer sunabileceği bir alan bulmayı hedefleyeceğini ifade etti.

Yapay zekânın gelecekte daha da önem kazanacağını küçük şirketler için benzersiz fırsatlar yaratacağını söyleyen Gates, yapay zekâ sistemlerine yatırımcının da büyük ilgi duyuduğunu, “Sadece birkaç fikirle yeni bir yapay zekâ (AI) şirketi için milyarlarca dolar toplayabililirsiniz.” diyerek belirtti.

Farklı bir bakış açısına sahip olunmalı

PitchBook verilerine göre, sadece bu yıl yapay zekâ alanındaki startup'lar 26 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Ancak Gates'e göre küçük şirketler öne çıkmak için benzersiz bir şey yapmak, diğerlerinden farklı bir bakış açısına sahip olmak zorunda.

"Başarı için benzersiz bir yaklaşım sunmalı"

1976'da Microsoft'u kurarken bilgisayarların günlük yaşamın bir parçası olacağına inanan az sayıdaki kişiden biri olan Gates, bugün aynı şekilde AI’ın gelecekteki önemine dikkat çekiyor. Yapay zekâya inancın giderek arttığını bunun da rekabet için sınırlı alan yarattığını söyleyen Gates, başarı için benzersiz bir yaklaşım ve deneyim sunmanın son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Bill Gates'ten korkutucu tahmin: Yeni pandemi ve savaşBill Gates'ten korkutucu tahmin: Yeni pandemi ve savaş

 

 Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor

 

Elon Musk’tan Bill Gates’e uyarı: Tesla’yı açığa satmaktan vazgeçElon Musk’tan Bill Gates’e uyarı: Tesla’yı açığa satmaktan vazgeç

 

Steve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı nasıl başardı?Steve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı nasıl başardı?

 

Warren Buffett vasiyetini açıkladı: Bill Gates'e kötü haberWarren Buffett vasiyetini açıkladı: Bill Gates'e kötü haber

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)