BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan Netanyahu açıklaması: Seçimlere müdahalesine ihtimal vermiyorum----

Biden'dan Netanyahu açıklaması: Seçimlere müdahalesine ihtimal vermiyorum

Biden'dan Netanyahu açıklaması: Seçimlere müdahalesine ihtimal vermiyorum
05 Ekim 2024 - 17:57 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştığı iddialarına, 'bilmiyorum ama buna ihtimal vermiyorum' şeklinde cevap verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yaklaşan başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışıp çalışmadığını "bilmediğini" belirtti.

"Hiçbir yönetim İsrail'e benden daha fazla yardım etmemiştir. Hiçbiri. Hiçbiri. Hiçbiri. Bence Bibi bunu unutmamalı," diyerek İsrail liderine lakabıyla hitap eden Biden, "(ABD'deki) Seçimleri etkilemeye çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama buna ihtimal vermiyorum," ifadelerini kullandı.

Biden, Beyaz Saray'ın basın brifing odasında nadir görülen bir şekilde, müttefiklerinden Senatör Chris Murphy'nin bu hafta CNN'e yaptığı ve Netanyahu'nun kısmen ABD politikaları nedeniyle bir barış anlaşmasını geciktirdiği yönündeki yorumlarına yanıt veriyordu.

Murphy, "İsrail'in bazı eylemlerini, Başbakan Netanyahu'nun bazı eylemlerini ABD seçimleriyle bağlantılı olarak okumak için umutsuz bir alaycı olmanız gerektiğini düşünmüyorum," demişti.

Biden ve Netanyahu'nun uzun süredir karmaşık bir ilişkisi var ancak Gazze savaşına ilişkin görüşleri farklılaştıkça ve siyasi gelecekleri tehlikeye girdikçe manevra alanları daralıyor.

Biden için diplomatik bir anlaşma, Demokratlar arasında savaşla ilgili derin bölünmeyi çözmeye yardımcı olacak ve Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e desteği artırarak, gelecek ayki seçimleri kazanması halinde yönetmesi gereken çatışmayı azaltacak.

Ancak Netanyahu'nun da siyasi kaygıları var: Savaşı durdurursa aşırı sağcı koalisyonu onu terk edebilir, iktidarını kaybedebilir ve kendisine yönelik yasal süreçlerle yüzleşmek zorunda kalabilir. Ayrıca İsrail Hizbullah'ın lider kadrosunu çökertirken durması için de pek bir neden yok.

Biden uzun zamandır diplomatik bir anlaşma için bastırıyor. Kendisi ve yardımcıları son birkaç ay içinde birkaç kez böyle bir anlaşmanın yakın olduğunu belirtmişti. Ancak bu pek mümkün görünmüyor.

Nitekim geçen hafta ABD, Fransa ve diğer müttefikler, İsrail ve Hizbullah arasında 21 günlük acil bir ateşkes çağrısında bulunmuştu. Netanyahu ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için toplanan liderlere İsrail'in "tüm hedeflerinin yerine getirilene kadar Hizbullah'ı ezmeye devam edeceğini" belirterek, planı açıkça reddetmişti.

İsrail iki cephede birden ilerleyerek Hizbullah'ın üst düzey liderlerini öldürdü, Lübnan'a kara harekâtı düzenledi ve Gazze'ye aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne yol açan saldırılarda bulundu. Ülke, İran'ın bu hafta gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına misilleme yapma sözü de verdi. (Euronews)

Biden, Çin'in 75. kuruluş yıl dönümünü kutladıBiden, Çin'in 75. kuruluş yıl dönümünü kutladı

 

Biden'dan İsrail'e petrol sahası uyarısıBiden'dan İsrail'e petrol sahası uyarısı

 

Biden'dan İsrail'e ateşkes çağrısıBiden'dan İsrail'e ateşkes çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)