BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays ve UBS, TCMB beklentilerini paylaştı----

Barclays ve UBS, TCMB beklentilerini paylaştı

Barclays ve UBS, TCMB beklentilerini paylaştı
04 Ekim 2024 - 08:02 www.finansgundem.com

İngiliz banka Barclays, ekim enflasyonunun TCMB'nin faiz indirim zamanlamasında belirleyici olacağını, İsviçre Bankası UBS ise TCMB'nin kasımda faiz indirime başlama ihtimalinin devam ettiğini belirtti.

Enflasyon verilerinin ardından Türkiye tahmini yayınlayan bankaların arasına İngiliz banka Barclays ve  İsviçre Bankası UBS de katıldı.

Barclays, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı eylül ayı enflasyon rakamlarının hayak kırıklığı yarattığını, ekim verisinin de benzer şekilde gelmesi halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) faiz indirim beklentilerinin ötelenebileceğini söyledi.

Barclays yayınladığı yatırımcı notunda, "Eylül ayı TÜFE verisinin aylık bazda %3,0 olarak gerçekleşmesi olumsuz bir sürpriz olmuştur. Baz senaryomuz ilk faiz indiriminin Kasım ayında 250 bp olacağı yönündedir. Ancak, ekim ayı TÜFE verisinin de tatmin edici olmaması durumunda (yani aylık %2'nin üzerinde), TCMB'nin ilk Faiz indirimini aralık veya ocak ayına ertelemeyi düşünebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Hayal kırıklığı yaratan eylül ayı verisinin ardından 2024 dördüncü çeyrekte daha iyi bir enflasyon performansı beklediklerini belirten Barclays, eylül ayı enflasyon verisinin nisan ayından bu yana trend göstergesdeki ilk bozulma olduğuna işaret etti. "Bunun bir defaya mahsus mu yoksa kalıcı bir bozulma mı olduğu önümüzdeki aylarda daha da netleşecektir. Biz bunun bir defaya mahsus bir bozulma olduğunu ve Temmuz ayındaki enerji fiyat artışlarının gecikmeli etkisinin ve ağustos ayında TL'deki yüksek volatilitenin eylül TÜFE'sini olumsuz etkilediğini düşünüyoruz" diye Barclals, ekonomik aktivitenin yavaş seyretmesi, kredi büyümesinin hala kontrol altında olması ve TL'nin eylül ayından bu yana istikrarlı bir trende dönmesi nedeniyle bu durumun dördüncü çeyrekte devam etmesini beklemediklerini vurguladı.

Bununla birlikte, "Ekim ayı TÜFE verisi hayal kırıklığı yaratırsa, TCMB ilk faiz indirimini ertelemeyi düşünebilir" değerlendirmesini de yapan Barclays, "TCMB ilk faiz indirimini aralık veya ocak ayına ertelemeyi düşünebilir. TCMB faizleri indirmeye başladığında, kredi büyümesini kısıtlayıcı seviyelerde tutarak ve fazla TL likiditesini sterilize ederek finansal koşulları sıkı tutmasını bekliyoruz" dedi.

UBS

 İsviçre Bankası UBS, TCMB’nin gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirtti. UBS ekonomisti Gyorgy Kovacs'ın kaleme aldığı raporda, "Türkiye'de dezenflasyonun devam edeceğini düşünüyoruz, ancak orta vadeli dezenflasyon hızı daha belirsiz" ifadeleri yer aldı.

JPMorgan, TCMB'den faiz indirim beklentisini revize ettiJPMorgan, TCMB'den faiz indirim beklentisini revize etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)