BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBakan Kacır: Uydu alanında milli markamızı oluşturacağız----

Bakan Kacır: Uydu alanında milli markamızı oluşturacağız

Bakan Kacır: Uydu alanında milli markamızı oluşturacağız
09 Temmuz 2024 - 05:18 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Milli Uzay Programı doğrultusunda uydu geliştirme alanında küresel rekabet gücüne sahip milli uydu markasının oluşturulacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatılması öncesi düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Türksat'ın Gölbaşı tesislerinde gerçekleşti. Törende ABD'deki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu canlı bağlantı ile yer aldı.

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Türkiye'nin kritik teknolojilerde bağımsızlığını ilerlettiğini vurguladı. Türkiye'nin milli savunma sanayisinin dünya çapında etkili olduğunu belirten Kacır, uzay teknolojilerinin de benzer bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

"Yerlilik oranının yüzde 80'i aştı"

Kacır, son 20 yılda fırlatma maliyetlerinde yaşanan düşüşün küresel uzay sektörünü ileri taşıdığını ve uzayın farklı alanlarda teknoloji gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki iddiasını vurgulayarak, Türksat 6A projesiyle haberleşme uydularının üretiminde büyük ilerlemeler kaydedildiğini ve yerlilik oranının yüzde 80'i aştığını belirtti.

Projede yer alan TÜBİTAK Uzay, TUSAŞ, ASELSAN ve CTech gibi kurumlarla birlikte önemli başarılar elde edildiğini ve Türkiye'nin uydu teknolojilerindeki liderliğini güçlendirdiğini sözlerine ekledi. Türkiye'nin uzaydaki hak ve menfaatlerini korumanın bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Kacır, Türkiye'nin uzay alanındaki yetkinliklerini artırarak küresel rekabette güçlü bir konuma geleceğini belirtti.

"Aya erişeceğiz"

"Ay Programı çerçevesinde kendi mühendislerimiz ve bilim insanlarımız tarafından tasarlanan ve üretilen, milli imkanlarla geliştirilmiş itki sistemine sahip uzay aracıyla Ay'a erişeceğiz" diyen Kacır, Türk Astronot ve Bilim Misyonu ile Ay Programı gibi gelecek uzay projelerinin de yol haritasını çizdi ve Türkiye'nin uzay bilimi ve teknolojilerindeki varlığını daha da güçlendireceğini ifade etti.

Erdoğan: Türksat’ın uydu hizmeti ihracatı ciddi şekilde artacak

 

Türksat 6A uzaya fırlatıldı

 

Türksat 6A hava koşulları nedeniyle 02.30'da fırlatılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)