BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Fidan'dan Uygur Özerk Bölgesi'ne ziyaret----

Bakan Fidan'dan Uygur Özerk Bölgesi'ne ziyaret

Bakan Fidan'dan Uygur Özerk Bölgesi'ne ziyaret
06 Haziran 2024 - 02:11 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Fidan Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki iki kadim Türk-İslam şehri olan Urumçi ve Kaşgar'ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, üç günlük Çin temaslarının son gününde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Urumçi ve Kaşgar şehirlerini ziyaret etti. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012'deki ziyaretinden sonra bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret oldu.

Fidan, ziyaretine Yanghang Camii ile başladı, ardından Uluslararası Büyük Pazar'da incelemelerde bulundu. Uygur Türklerine ait bir fırını ziyaret eden Fidan, çocuklarla ve yerel halkla sohbet etti, yöresel ürünler ve sanat eserleri hakkında bilgi aldı.

Fidan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Sekreteri Ma Xingrui ve Vali Erkin Tuniyaz ile de görüştü. Diplomatlar, Fidan'ın temaslarının bölgedeki durumun gözlemlenmesi ve Türkiye'nin görüşlerinin iletilmesi açısından faydalı olduğunu belirtti.

Fidan, Uygur Türklerinin kültürel haklarının korunması ve yaşatılması konusunda Türk ve İslam dünyasının hassasiyetlerini vurguladı. Ayrıca, bu hassasiyetlerin giderilmesinin ve algının değişmesinin Çin'in atacağı adımlarla mümkün olacağını ifade etti. Ziyaret kapsamında Fidan, Kaşgar'daki Yusuf Has Hacib Türbesi ve Iydgâh Camii'ni de ziyaret etti.

Özgür Özel: Erdoğan ile gelecek hafta görüşeceğiz

 

Şimşek: Enflasyon keskin bir şekilde düşecek

 

Erdoğan: Hakkari Belediyesi kararı kimseyi rahatsız etmesin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)