BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBailey: Dikkatli olmalıyız----

Bailey: Dikkatli olmalıyız

Bailey: Dikkatli olmalıyız
26 Ağustos 2024 - 07:14 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, ülkesinin mevcut ekonomisinin hala enflasyon sebebiyle yüksek olduğunu belirtirken faiz indirimi için henüz erken olduğunu ifade etti

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere ekonomisinin hala yüksek enflasyondan kaynaklanan ve faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasını gerektirebilecek risklerle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Bailey, "Zafer ilan etmek için henüz çok erken. İhtiyatlı olmamız gerekiyor çünkü iş tamamlanmadı - henüz sürdürülebilir bir şekilde hedefe geri dönmedik" dedi.

İngiltere merkez bankası bu ayın başlarında Covid salgınından bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürdü ve borçlanma maliyetlerini çeyrek puan azaltarak %5'e indirdi. Avrupa Merkez Bankası da Haziran ayında Faiz oranlarını düşürdü, ancak o zamandan beri ana politika faiz oranlarını değiştirmedi. Birleşik Krallık enflasyonu Temmuz ayında Banka'nın %2'lik hedefinin üzerine çıkarak %2,2'ye ulaştı. Banka, İngiltere'de enflasyonun iki yıl içinde hedefin altına düşmeden önce %2,75 ile zirve yapabileceği uyarısında bulundu.

Ancak Bailey, istihdam piyasasındaki yapısal değişiklikler nedeniyle "kalıcı" enflasyonist baskı riskleri olduğu uyarısında bulundu.

Fed Başkanı Powell: Zamanı geldiFed Başkanı Powell: Zamanı geldi

 

Çin Merkez Bankası faizi sabit tuttuÇin Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

ECB baş ekonomistinden enflasyon uyarısıECB baş ekonomistinden enflasyon uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)