BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli: İsrail haydut devlet----

Bahçeli: İsrail haydut devlet

Bahçeli: İsrail haydut devlet
01 Ekim 2024 - 12:43 www.finansgundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında BM ve BMGK'ya tepki gösterdi, İsrail'i 'haydut devlet' olarak suçladı. Bahçeli, BM'ye boykotun gündeme alınması gerektiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Orta Doğu'daki gelişmelere de değindi. İsrail'in operasyonlarının Türkiye'ye bir mesaj olduğunun inkar edilemeyeceğini belirten Bahçeli, İsrail için 'haydut devlet' ifadesini kullandı. Bahçeli, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) yapısını da eleştirerek Birleşmiş Milletler (BM)'de boykotun gündeme gelmesini istedi.

"Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır"

"Gazze'de imdat ve yardım çığlıklarını duyan Türkiye dışında duyan son derece azdır. Bölgesel savaşın çıkıp çıkmayacağını beklemek nedir? Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır. İsrail'in kontrolden çıkan haydut devlet örneğinin sürümüdür.

ABD takviyeli İsrail terör devleti orta Doğu'nun tamamına musallat olmuş, suikastlarını otomatiğe bağlamıştır. Nasrallah'ın katli ve diğer operasyonlar başka yorum yapmamıza engeldir. Savaşın sadece ortadoğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Haniye'nin Nasrallah'ın sonra ile ölümleri birbirleri ile bağlantılı vahim olaylardan bazılarıdır. Küresel güçler Ortadoğu'ya darbe indirmektedir.

BMGK'ye tepki

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin fonksiyonel yapısı değişmeli, aksi halde BM Genel Kurul toplantılarının boykotu gündeme alınmalıdır.

BM'nin acilen devreye girip müdahale etmesini bırakın bu takati bile yok.

ABD BM temsilcisinin dediği veto yetkimizi çıkarlarımızı gözetmek için kullanıyoruz demişti. Bu ifadeler dayatmadır. Kuvvet kimse ise sözün sahibi odur demektir. Diğer toplumların çıkarı ne olacaktır.

BMGK yapısı reforme edilmelidir. Aynı zamanda ülkelerin eşit katılım ve oy hakkının alternatif dünya birliği konusunda çalışmlar hızlanmalı ve dünya 5 ülkenin ağzına bakmaktan kurtulmalıdır.

BM'de haritalarla çıkıp haritalarda Netanyahu'nun terör devleti kurma çabasına isimlerin başlarında Emir, Sultan olanların sessizliği neden susmaktadır. Ne zaman birlik meşalesi yakılacaktır. Sivil ve masum insanlar ölürken rahat uyku uyumak haram değil midir? Dünya 5 ülkenin ağzına bakmaktan kurtulmalı. İslam ülkeleri nereye gizlenmiştir? İslam ülkeleri de sesini yükseltmelidir."

Bahçeli: Ülkü ocaklarını da MHP'yi de çiğnetmemBahçeli: Ülkü ocaklarını da MHP'yi de çiğnetmem

 

 Bahçeli: Anayasa'nın 4 maddesine şaşı bakanlar yok hükmündedir Bahçeli: Anayasa'nın 4 maddesine şaşı bakanlar yok hükmündedir

 

MHP'den Bahçeli'yle ilgili paylaşımlara ilişkin açıklamaMHP'den Bahçeli'yle ilgili paylaşımlara ilişkin açıklama

 

Devlet Bahçeli'den 'Narin Güran' açıklamasıDevlet Bahçeli'den 'Narin Güran' açıklaması