BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAzerbaycan ekonomisi yüzde 4.3 büyüdü ----

Azerbaycan ekonomisi yüzde 4.3 büyüdü

Azerbaycan ekonomisi yüzde 4.3 büyüdü
26 Eylül 2024 - 14:58 www.finansgundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülke ekonomisinin yüzde 4,3 büyüdüğünü, petrol dışı sektörün yüzde 7 arttığını bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ekonomiden sorumlu bakan ve üst düzey yetkililerle düzenlediği toplantıda, Azerbaycan ekonomisine ilişkin bilgileri paylaştı.

Yıl başında yaptığı bir konuşmada 2024'ün ekonomik olarak başarılı bir yıl olacağını söylediğini hatırlatan Aliyev, "Ekonomik veriler sözlerimi kanıtladı. Ekonomik büyüme yüzde 4,3 oldu. Günümüz dünyasında yaşanan süreçleri analiz ettiğimizde ve genel olarak jeopolitik duruma baktığımızda bunun çok olumlu bir gösterge olduğunu söyleyebilirim. Petrol dışı sektörümüz yüzde 7 oranında arttı." dedi.

Aliyev, yabancı petrol şirketlerinin Azerbaycan'da hayata geçirdiği projelerde petrol üretiminin yıldan yıla azaldığını, bunun da ekonomik kalkınmayı kötü etkilediğini belirterek şöyle devam etti:

"Yabancı petrol şirketleriyle yapılan görüşmelerde kendilerinden petrol üretimindeki eksikliklerin giderilmesi ve üretimde istikrarın sağlanması istendi. Son aylarda bu yönde çok aktif çalışma yürütüldü. Bundan sonra petrol üretiminde esassız şekilde düşüş olmayacağını ümit ediyoruz. Devlet kurumları ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) da bu konuya dikkat edecektir. Birkaç yeni proje üzerinde çalışıyoruz. Gelecek yıl yeni yataklardan daha büyük miktarlarda doğal gaz ve petrol üretilecektir. Petrol ve gaz alanında gidişatın olumlu olacağına inanıyorum."

Azerbaycan'ın 2025 bütçesine değinen Aliyev, bütçede ülkenin güvenliği ve askeri potansiyelinin güçlendirilmesi, sınırların korunması, savunma sanayisi ve eğitim ile Karabağ ve Doğu Zengezur'un imarına daha fazla kaynak ayrılacağını kaydetti.

Azerbaycan Merkez Bankası, <a href=faiz oranını sabit bıraktı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/9/18/1817778/1817778.jpg?v=1727352040" width="161" height="122" />Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranını sabit bıraktı

 

Azerbaycan'dan BRICS üyeliği başvurusuAzerbaycan'dan BRICS üyeliği başvurusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)