BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvusturya bankası Rusya'da döviz transferlerini durduruyor----

Avusturya bankası Rusya'da döviz transferlerini durduruyor

Avusturya bankası Rusya'da döviz transferlerini durduruyor
16 Ağustos 2024 - 08:02 www.finansgundem.com

Raiffeisenbank'ın Rusya'daki bireysel müşteriler için yabancı para birimi cinsinden yapılan transferleri durdurma kararı aldığı bildirildi

Avusturya merkezli Raiffeisenbank, Rusya'daki bireysel müşterilerine yönelik önemli bir karar aldı. Banka, yabancı para birimi transferlerine yönelik yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Raiffeisenbank, 2 Eylül 2024'ten itibaren Rusya'daki bireysel müşterilere yönelik yabancı para birimiyle gerçekleştirilen para transferlerini durduracağını açıkladı. RBC gazetesinin bildirdiğine göre, bu adım Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) talimatları doğrultusunda atıldı.

Banka, daha önce 10 Haziran 2024 tarihinde ABD doları üzerinden yapılan para transferlerini askıya almış ve bu konuda bazı sınırlamalar getirmişti. Son olarak, yabancı para birimiyle yapılan uluslararası ödemelerin tamamen durdurulmasına karar verildi.

Bankadan yapılan açıklamada, 30 Ağustos 2024 tarihine kadar yapılan ve işleme alınan döviz transferlerinin mevcut şartlar altında tamamlanacağı belirtildi. Bu sınırlamalar, sadece bireysel müşterileri kapsıyor; büyük ölçekli ve uluslararası iş yapan kurumsal müşteriler sınırlamalardan muaf tutuluyor.

Raiffeisenbank'ın aldığı karar, bankanın Rusya'daki faaliyetlerini küçültme planlarının bir parçası olarak değerlendirildi. Avrupa Merkez Bankası, Raiffeisenbank'ın Rusya'daki kredi portföyünü 2026 yılına kadar %65 oranında azaltmasını talep etmişti. Bu süreç, bankanın uluslararası ödemelerdeki faaliyetlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. (Türkrus)

Raiffeisenbank, Rusya’dan dolar transferini sonlandırıyorRaiffeisenbank, Rusya’dan dolar transferini sonlandırıyor

 

Raiffeisenbank'tan para transferi kararıRaiffeisenbank'tan para transferi kararı

 

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)