BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAvrupa’da kayak tatili tarihe mi karışıyor?----

Avrupa’da kayak tatili tarihe mi karışıyor?

Avrupa’da kayak tatili tarihe mi karışıyor?
04 Ekim 2024 - 17:05 www.finansgundem.com

İklim değişikliğinin korkutucu yüzü kış turizmini de etkiliyor. Yapılan son araştırmalara göre 2030 yılına kadar Avrupa’nın Alp dağları kayak yapmak için uygun kar seviyesine sahip olmayacak.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın önde gelen kayak merkezlerinin önümüzdeki yıllarda ‘varoluşsal bir krizle’ karşı karşıya kalması bekleniyor. Fortune’un haberine göre popüler kış tatili bölgeleri iklim değişikliğinin etkileri sonucu kalıcı olarak kar görmeme tehdidiyle yüzleşiyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), küresel ısınma sebebiyle karın sabit kaldığı "sıfır derece seviyesinin" son 50 yılda 250 metre yükseldiğini açıkladı. İsviçre İklim Değişikliği Senaryoları (CH2018), sıfır derece seviyesinin 2060 yılına kadar 400-650 metre arasında artacağını tahmin ediyor.

Bu durum Avrupa'nın en popüler tatil beldelerindeki kayak pistlerinin mevcut çehresini tehlikeye atabilir. Sadece 1.500 metrenin üzerine inecek olan kar potansiyeli, İsviçre'nin Verbier beldesinin bazı kısımlarını ve Fransa’nın Alp dağlarındaki ‘3 Vadi’ beldesinin bazı kısımlarını kış turizmi için uygunsuz hale getirecek.

Düşen kar seviyelerine karşı koymak için, tatil köyleri, yoğun enerji kullanımlarıyla iklim değişikliğine daha fazla katkıda bulunan yapay kar makinelerine halihazırda başvuruyor.

WMO, turizm ve kar sporlarına yönelik varoluşsal tehdit konusunda farkındalığı artırmak için Uluslararası Kayak ve Snowboard Federasyonu (FIS) ile yeni bir ortaklık başlattı.

FIS, Fransız kayak merkezi olan Chamonix'te bulunuyor ve bu bölgede bazı yamaçlarda azalan kar yüksekliği sayesinde riskin ne seviyede olduğunu görülebiliyor.

FIS Başkanı Johan Eliasch, "İklim krizi açıkça FIS'ten veya spordan çok daha büyük: insanlık için gerçek bir dönüm noktası" dedi.

Eliasch “Yine de basitçe söylemek gerekirse, iklim değişikliğinin, kayak ve snowboard için varoluşsal bir tehdit yarattığı doğrudur. Bilime ve nesnel analize dayanan mümkün olan her türlü çabayı sürdürmezsek eksik kalırız. Takip etmeye çalıştığımız ve WMO ile olan bu umut verici ortaklığın özünde yer alan şey de aslında budur” ifadelerine yer verdi.

Son yıllarda Avrupa'nın kayak pistlerinde, özellikle de daha düşük rakımlı pistlerde kar yağışları giderek daha düzensiz hale geldi. Bu bölgeler, soğuk ve karlı kış ayları sayesinde geçmişte kayak tatili arayan zengin gezginler için popüler seçenekler olmuştu. Ancak aşırı hava koşulları ve kar yağışının azalması bölgedeki tesisleri zor durumda bırakıyor.

Bazı tatil köyleri, tutarlı kar örtüsünün normalden daha geç başlaması ve karların geçmişe göre daha erken erimesi nedeniyle kayak sezonlarını kısaltmak zorunda kaldı.

Liste değişti: İşte dünyanın en zengin 10 insanıListe değişti: İşte dünyanın en zengin 10 insanı

 

TCMB'den TCMB'den "İklim Değişikliği ve Gıda Enflasyonu" analizi

 

Yellen iklim finansmanının yıllık maliyetini açıkladıYellen iklim finansmanının yıllık maliyetini açıkladı

 

İklim krizi Yunanistan'ı alarma geçirdiİklim krizi Yunanistan'ı alarma geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)