BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupa La Nina etkisiyle donacak----

Avrupa La Nina etkisiyle donacak

Avrupa La Nina etkisiyle donacak
05 Ekim 2024 - 09:55 www.finansgundem.com

Dünya Meteoroloji Örgütü'ne göre, Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının soğumasıyla oluşan La Nina fenomeni, Fransa, İngiltere ve İskandinavya bölgesini ekim ayında donduracak.

Avrupa'nın bazı bölgeleri, kıta genelinde aşırı sıcakların yaşandığı bir yazın ardından geçen yıla göre daha soğuk bir kışla karşı karşıya kalabilir.

Fransa, İngiltere ve İskandinavya bölgesinin ekim ayında en soğuk bölgeler olması beklenirken, güneydoğu Avrupa ve İspanya'da ise sıcaklar devam edecek.

Kısmen Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının soğumasından oluşan La Nina fenomeni nedeniyle sıcaklıkların bu kış geçen yıla göre daha düşük olması muhtemel olsa da, meteoroloji uzmanları yine de genel olarak uzun vadeli ortalamalardan daha sıcak olabileceğini belirtiyor.

Batı ve orta Avrupa'nın da önümüzdeki haftalarda Atlantik'ten gelen birkaç fırtınanın kuyruk kısmından etkilenebileceği öngörülüyor.

Afrika'nın batısındaki koşullar, bu fırtınaların Kuzey Atlantik boyunca iz sürmeye zorlandığı ve ekim ortasına kadar her birkaç günde bir yeni bir sistemin gelebileceği anlamına geliyor.

Bu durum hava durumu modellerinde önemli bir belirsizlik yaratmakla birlikte, Avrupa'daki koşulların önümüzdeki birkaç hafta boyunca tahmin edilmesini zorlaştırıyor.

La Nina, Avrupa'ya daha soğuk ve yağışlı bir kış mı getirecek?

Euronews'in haberine göre, La Nina, orta ve doğu Pasifik Okyanusu'ndaki deniz yüzeyi sıcaklıkları ortalamanın altına düştüğünde ortaya çıkan doğal bir iklim modeli olarak biliniyor. Sıcaklıkların ortalamanın üstüne çıkması halinde de El Nino modeli ortaya çıkıyor. La Nina, Avrupa'dakiler de dahil olmak üzere küresel hava modelleri üzerinde yaygın etkileri görünebiliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü uzmanları ekim ve şubat ayları arasında La Nina koşullarının ortaya çıkma ihtimalinin yüzde 60 olarak tahmin ediyor.

Bu kış zayıf ila orta şiddette bir olayın görülmesi ve gelecek yılın başlarında La Nina fenomenin zayıflaması bekleniyor.

La Nina genellikle Batı Avrupa'da normalden daha düşük sıcaklıklar getirirken, hava tahmincileri kasım ve aralık aylarına doğru sıcaklıkların giderek düşmesini bekliyor.

Genel olarak bu iklim modeli Alplere daha yağışlı ve daha soğuk koşullar getirerek daha sık ve daha yoğun kar yağışına yol açabiliyor.

Kuzeybatı ve Güneydoğu Avrupa normalden daha kuru olma eğilimindeyken, güneybatı Avrupa genellikle daha yağışlı olacak.

Öte yandan, Pasifik'teki merkez üssünden uzaklaştıkça, La Nina ve El Nino'nun etkileri yerel hava modelleri tarafından daha kolay bozulabiliyor. Bu da Avrupa'daki etkilerinin tam olarak tahmin edilmesini zorlaştırmakla birlikte, hiçbir hava olayı tamamen aynı olmayabiliyor.

La Nina dönemi başlıyor: Kış ayları için kritik uyarılar!La Nina dönemi başlıyor: Kış ayları için kritik uyarılar!

 

Kara kış 'La Nina' yaklaşıyor: Sıcaklıklar düşecek mi?Kara kış 'La Nina' yaklaşıyor: Sıcaklıklar düşecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)