BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa "kuyumcu gibi dolaşan" Türklerin altınlarına el koydu----

Avrupa "kuyumcu gibi dolaşan" Türklerin altınlarına el koydu

Avrupa kuyumcu gibi dolaşan Türklerin altınlarına el koydu
21 Eylül 2024 - 08:04 www.finansgundem.com

Türklerin altın merakını bilen Avrupa gümrükleri, yaz tatili dönüşünde "beklenenden fazla ciro" yaptı. Tahminlere göre, sadece bu yaz "kuyumcu gibi dolaşan" Türklerin el konulan altınlarının miktarı 200 kiloya yaklaştı.

Avrupa her yaz bütçe açığını Türklerin altınlarıyla kapatıyor. Alman gümrükleri, Türklerin dönüş tarihlerinde fazla mesai yaptı ve onlarca kiloyu bulan altın ve takılara el koydu.  Bulgaristan’dan başlayarak, bir yerlere sakladıkları altınları kaptırarak gelen Türkler, Alman gümrüklerinde de son kontrole yakalandı. Sadece Ulm gümrüğünde 239 altın takıya el konuldu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, havaalanları ile birlikte tüm gümrük kapılarında el konulan altın takı sayısının irili-ufaklı on bine yaklaştığı sanılıyor.

"Kuyumcu gibi dolaşan" Türklere suç duyurusu

Tahminlere göre, sadece bu yaz "kuyumcu gibi dolaşan" Türklerin el konulan altınlarının miktarı 200 kiloya yaklaştı.

Alman yasaları gereği, yolcu beraberinde getirilen eşya ya da takının değeri 430 euroyu aşıyorsa, bu gümrük aramasından önce bildirilmeli. Nakit para da ise sınır 10 bin 200 euro. Türkler, bu bildirimi yapmak yerine, yanlarındaki altın takıları çeşitli yöntemlerle ülkeye sokmaya çalışıyor. Önce bildirim yapılsa ceza alınmayacakken, gümrük memurları altınları bulunca hem altınlara el koyuyor, hem para cezası kesiyor, hem de "vergi kaçırmaktan" suç duyurusunda bulunuyor.

İşte Türklerin, takılarını kaçırma yöntemlerinden bazıları:

Evde yufka pişiren bir Türk kadın, Türkiye dönüşünde arasına iki değerli bilezik yerleştirdi. Münih’e indiğinde de, gümrüğe tabi eşyası olmayanların olduğu bölgeden geçmek isterken arandı. İki adet değerli bilezik bulundu. Bileziklere el konuldu, kadın hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sandviç arası bilezik

Peynir ve domatesli sandviç hazırlayan 60 yaşındaki bir Türk kadın, arasına değerli bileziğini yerleştirdi. Ancak röntgen cihazıyla yapılan denetimde sandviç arasındaki altın bulundu. Münih Gümrüğü altın bileziğe el koydu.

Pelüş ayıcığa altın

Düsseldorf’ta pelüş ayıcığına altın diken 43 yaşındaki bir Türk kadın, onu oyuncak gibi gümrükten geçirirken yakalandı. Türkiye dönüşü, 1100 euroluk bilezikleri ayı içinde yakatan kadın, bunun ölen annesinden kaldığını söyledi. Ama önceden bildirmediği için bileziklere el konuldu.

Çorap içinde 5 bin euroluk bilezik

Türkiye’den Hamburg’a dönen 67 yaşındaki Türk yolcunun bavulundaki çorapların içinde saklanmış 5 bin euro değerindeki bileziklerine el konuldu. Aynı şekilde, kara yoluyla dönen bir Türk ailenin, arabada kullandıkları yastığın içinden çıkan altınlar tutanakla gümrüğe devredildi.

Turşu bidonları

Altınlarını önceden bildirse hiç bir sorun yaşamayacakları halde korkan Türkler, birlikte taşıdıkları takılarını gümrükte kaptırmamak için bazen iç çamaşırları arasına, bazen de turşu bidonlarına saklıyorlar. Ama bunların tümü, özel ayarlı cihazlarla bulunuyor.

Sırbistan, değerli metale hassa cihazlar kullanıyor. Diğer ülkeler de çeşitli yöntemlerle, arabada, bavulda saklanan altınları buluyor.

Dolandırıcıların yeni tuzağı: Gümrük yalanıyla büyük soygun!Dolandırıcıların yeni tuzağı: Gümrük yalanıyla büyük soygun!

 

Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılıkla mücadelede dev operasyonlar!Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılıkla mücadelede dev operasyonlar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)