BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında satış baskısı----

Avrupa borsalarında satış baskısı

Avrupa borsalarında satış baskısı
25 Eylül 2024 - 10:50 www.finansgundem.com

Avrupa borsalarında yeni işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir hakim olurken, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yıl sonuna kadar atacağı adımların büyüklüğüne yönelik belirsizlikler devam ediyor

Avrupa borsalarında açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,2 düşüşle 518,9 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 azalışla 18.909 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 değer kaybıyla 8,272 puan seviyesinde bulunuyor.

İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 kayıpla 33.793 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 7.576 puan ve İspanya'da IBEX 35 endeksi de yüzde 0,3 azalışla 11.797 puandan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim döngüsüne başlamasının ardından artan risk iştahı, resesyon endişesini besleyen veriler ve jeopolitik risklerin etkisiyle baskılanıyor.

Avrupa borsalarında yeni işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir hakim olurken, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yıl sonuna kadar atacağı adımların büyüklüğüne yönelik belirsizlikler devam ediyor.

Analistler, bölge genelinde resesyon endişeleri varlığını koruduğunu kaydederek, ECB'nin resesyon ihtimalini azaltmak için gevşeme döngüsünü büyük adımlarla sürdürebileceğini söyledi.

Dün açıklanan verilere göre, Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni eylülde 85,4 puana gerileyerek, düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

Öte yandan, Macaristan Merkez Bankası, dün politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan indirerek yüzde 6,50'ye düşürdü.

Bugün ise Çek Cumhuriyeti Merkez Bankasının politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 4,75 seviyesinden yüzde 4,50 seviyesine çekmesi bekleniyor.

ECB yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında yer almaya devam ederken, Hollanda Merkez Bankası Başkanı ve ECB yönetim kurulu üyesi Klaas Knot, ECB'nin 2025'in ilk yarısına kadar faizleri kademeli olarak düşürmesinin muhtemel olduğunu belirterek, "Faizlerin çok düşük seviyelere dönme ihtimali yok, muhtemelen yüzde 2-3 aralığında kalacak." dedi.

Günün geri kalanında ABD'de haftalık mortgage başvurularıyla yeni konut satışları takip edilecek.

Sigorta şirketlerinin prim üretiminde ilk 8 ayda u.1 artışSigorta şirketlerinin prim üretiminde ilk 8 ayda u.1 artış

 

Küresel piyasalarda Fed sarhoşluğuKüresel piyasalarda Fed sarhoşluğu

 

Microsoft yapay zekâya 1.3 milyar dolar yatırım yapacakMicrosoft yapay zekâya 1.3 milyar dolar yatırım yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)