BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları İspanya hariç pozitif seyirde ----

Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif seyirde

Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif seyirde
02 Ekim 2024 - 11:30 www.finansgundem.com

Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle karışık bir seyir izlenirken, Avrupa Borsaları yeni güne İspanya hariç pozitif başladı

Avrupa borsalarında İspanya hariç pozitif bir seyir izleniyor. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artışla 522,4 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 yükselişle 19.247 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 değer kazancıyla 8.315 puan seviyesinde bulunuyor.

İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,2 yükselişle 33.849 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,4 artışla 7.607 puanda seyrediyor. İspanya'da IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,1 kayıpla 11.660 puandan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle karışık bir seyir izlenirken, bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı verisi yatırımcıların odağına yerleşti.

Orta Doğu'daki çatışmaların durumu ve dünya genelinde enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin soru işaretleri risk iştahını törpülemeye devam ediyor.

Makroekonomik veriler tarafında ise dün düşen enerji fiyatları eylülde Euro Bölgesi'ndeki enflasyon oranını son üç yılın en düşük seviyesine indirdi. Bölgede mal ve hizmet fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla ortalama yüzde 1,8 arttı.

Analistler, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun 3 yılı aşkın bir süredir ilk kez Avrupa Merkez Bankasının (ECB) orta vadede Euro Bölgesi ekonomisi için ideal olarak gördüğü yüzde 2 hedefinin altında kaldığına dikkati çekti.

Dün açıklanan verilerden alınan sinyallerin, ECB'nin para politikasını gevşetmeye devam edeceği ve ekimde politika faiz oranını tekrar düşüreceği yönündeki beklentileri artırdığını belirten analistler, bugün ABD'de ADP Özel Sektör İstihdamı verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi'nden işsizlik oranının takip edileceğini kaydetti.

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişteAvrupa'da gaz fiyatları yükselişte

 

Küresel piyasalarda 'Ortadoğu' sarsılmasıKüresel piyasalarda 'Ortadoğu' sarsılması

 

Avrupa'nın yeraltı gaz depoları rezervlerinde son durumAvrupa'nın yeraltı gaz depoları rezervlerinde son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)