BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraklı'da selin etkileri gideriliyor----

Araklı'da selin etkileri gideriliyor

Araklı'da selin etkileri gideriliyor
21 Eylül 2024 - 13:45 www.finansgundem.com

Taşkın ve heyelan meydana gelen Trabzon’un Araklı ilçesinde temizlik çalışmaları sürüyor

Trabzon'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından taşkın ve heyelan meydana gelen Araklı ilçesinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

Araklı ilçesinde sağanağın ardından derelerin taşması sonucu su basan Özgen Mahallesi'ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri sürüyor.

İş yerlerini su basan vatandaşlar, belediye ekipleriyle suyu tahliye etmeye çalışıyor. Ekipler, tıkanan rögarların açılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, AA muhabirine, ilçenin kurulduğu 1953'ten beri ilk defa bu kadar yağış aldığını belirterek, "Altyapı sorunlarımız olduğunu biliyorduk. Her platformda bunu dile getiriyordum fakat pahalı bir yatırım. Bunun altından kalkamıyorduk şu anda. Dün akşam Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir karar aldık, bunu her ne olursa olsun yapmak zorundayız." dedi.

Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Çebi, şu değerlendirmede bulundu:

"Çok şükür can kaybımız yok, en büyük sevincimiz o. Maddi kayıplarımız var, onları da inşallah devletimiz en kısa zamanda telafi edecektir. Bütün yardım edenlere başta Büyükşehir Belediyemize, komşu belediyelerimize, valimize, milletvekillerimize, sayın bakanımıza hepsine teşekkür ediyorum. İlk sıkıntı başladığı anda hepsi yanımızda oldu. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmaz inşallah. Biz de daha tedbirli, daha hazırlıklı olmaya çalışacağız. Hızlı bir şekilde kendi imkanlarımız ve Büyükşehir Belediyesi ile komşu belediyelerimizin yardımlarıyla yaraları sarmaya çalışıyoruz. Şu anda çok acil bir durumumuz yok hamdolsun. Sokaklarımız çamur içinde, su hala devam ediyor, vidanjörlerle çekiyoruz. İnşallah bu işi kısa sürede halledeceğiz. Tespitlere bugün başlayacağız. Bütün personelimizle, Büyükşehir belediyemiz ve Ortahisar Belediyemizden gelen ekiplerle, kalabalık bir ekiple ilk saatten beri müdahale ediyoruz."

"Hasarların hepsi devletimiz tarafından karşılanacak"

Çebi, sağanağın uzun sürdüğünün altını çizerek, "Yağışın uzun sürmesi de işi zorlaştırdı. İlk defa 4-5 saat bu kadar yoğun bir yağmurla karşılaştık. Rabbim bir daha yaşatmasın diyorum. Bütün Araklı halkına geçmiş olsun diyorum. Hiç telaşlanmasınlar, maddi hasarların hepsi devletimiz tarafından karşılanacak. Devletimiz yanımızdadır. Kısa sürede yaraları saracağız. Belki bu kaza bize büyük bir ders olacak, daha büyük işler başaracağız inşallah." diye konuştu.

Eczacı teknisyeni Şenol Ertürk ise yağmur başladıktan sonra rögarlar dolunca eczaneyi su bastığını söyledi.

Yaklaşık 5 saat eczaneden çıkamadıklarını anlatan Ertürk, "Maddi zarar çok, psikolojimiz bozuldu. İş yerimizi su bastı, ilaçlar gitti. Arka tarafta dolap yıkıldı, bütün her şey yerle bir oldu." dedi.

Vali Sürmene'yi ziyaret etti

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, il genelinde yağışın salı gününe kadar devam edeceğini, dün kaldırılan sarı kodlu yağış uyarısının tekrar verildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız derelere yakın yerlerde lütfen bulunmasınlar." dedi.

Yıldırım, d​​​​​ün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından taşkın ve heyelan meydana gelen Sürmene ilçesinde incelemelerde bulundu, temizlik ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Yıldırım, gazetecilere, dünden bu tarafa devletin bütün kurum, personel ve araç gereçleriyle vatandaşın işini kolaylaştırmak, hayatını rahatlatmak için uğraştıklarını söyledi.

Selin hasara yol açtığı 4 ilçede çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, özellikle Yanbolu vadisindeki Santa Harabeleri'ne giden yol üzerinde yan derelerden gelen epeyce rüsubat olduğunu ifade etti.

Yıldırım, rüsubatın temizlenmesine gayret edildiğini anlatarak, "Arkadaşlarımız 03.30'a kadar çalıştılar. Sabaha doğru oradan ayrıldılar yolu açtıktan sonra. Şimdi yine çalışmalar devam ediyor. Bugün sabahtan itibaren yeniden başladık ve oradaki hasarı gidermeye gayret ediyoruz. Bir taraftan da teknik ekiplerimiz selin, yağışın vermiş olduğu hasarı da tespit etmeye gayret ediyorlar." diye konuştu.

Bazı yerlerde altyapı hasarları olduğunu belirten Yıldırım, "Şükrettiğimiz şu, cana ve mala herhangi bir şey gelmedi diye dua ediyoruz. Ancak burada Sürmene'de bildiğiniz gibi bir vatandaşımıza dün akşamdan beri ulaşamıyoruz. İnşallah ulaşırız diye ümit ediyoruz. Şu ana kadar herhangi bir başka kayıp ihbarı bize gelmedi." ifadelerini kullandı.

Vali Yıldırım, yolların genel anlamda ulaşıma açık ancak yan derelerin taşması sonucu rüsubat dolayısıyla kapalı mahalle yolları olduğunu anlattı.

Bütün ekiplerin sahada olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Devletimiz bütün imkanlarıyla burada. Hatta bize bakanlığımızdan, ilgili kurumlarımız, sayın bakanlarımız, 'Bir şeye ihtiyacınız var mı? Hemen gönderelim' diye söylüyorlar. Elimizdeki malzeme, ekipman şu anda yetiyor arkadaşlarımızın bana vermiş oldukları bilgiye göre, onlarla çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Öncelikle hasarı kaldıralım, ondan sonra da neler yapabileceğimizi ve buna bir daha sebebiyet vermeyecek tedbiri nasıl alabileceğimizi hep birlikte düşüneceğiz." dedi.

Kriz merkezinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İhbarları, hepsini değerlendiriyoruz. Buna dair herhangi bir sıkıntımız yok. Araklı'da sadece hastanemizin trafo merkezinde elektrik kesilmesi meydana geldiği için oranın temizlenmesi ve elektriğin tekrar verilebilmesi çalışmaları yapılıyor. O zamana kadar da hastanede 32 hastamız vardı. Değişik durumları var tabii her birinin, onları riske atmamak için dün akşam onların tahliyesini yaptık, başka hastanelerimizi aldık. Onlarda da herhangi bir sorun yok, onu özellikle bildirelim."

Yıldırım, yağışın devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yağışlar salıya kadar devam edecek deniliyor, sarı uyarı tekrar verildi bugün. Dün akşam kaldırılmıştı ama bugün tekrar verildi. Vatandaşlarımız derelere yakın yerlerde lütfen bulunmasınlar. Evleri eğer dere kenarlarındaysa biz onları misafir edebiliriz. Lütfen bize haber versinler. Kendilerini oradan tahliye edebiliriz. Risk altında olmasınlar. Hep birlikte üzülmeyelim. Hep birlikte inşallah bunun üstesinden geleceğiz."

Kayıp kişi aranıyor

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki taşkın ve heyelanlar sırasında evinden camiye gitmek için ayrılan işitme engelli bir kişiye ulaşamayan yakınları, durumu yetkililere bildirdi.

Ekipler, caminin bulunduğu bölgede gece boyunca yapılan aramalara rağmen sonuç alamadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri, kayıp kişiyi hem karada hem de denizde aramaya devam ediyor.

Trabzon ve Giresun'da denize girilmemesi uyarısıTrabzon ve Giresun'da denize girilmemesi uyarısı

 

Trabzon’da sağanak, sel ve heyelana neden olduTrabzon’da sağanak, sel ve heyelana neden oldu

 

Trabzon'da hava ulaşımına sis engeliTrabzon'da hava ulaşımına sis engeli

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)