BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple'da üst düzey ayrılık: Yeni isim belli oldu!----

Apple'da üst düzey ayrılık: Yeni isim belli oldu!

Apple'da üst düzey ayrılık: Yeni isim belli oldu!
27 Ağustos 2024 - 08:00 www.finansgundem.com

Apple, CFO Maestri'nin görevinden ayrılacağını açıkladı. Maestri'nin yerine Kevan Parekh gelecek.

Apple Inc. pazartesi günü yaptığı açıklamada Mali İşler Direktörü (CFO) Luca Maestri'nin 1 Ocak 2025'te görevinden ayrılacağını ancak şirketin Kurumsal Hizmetler ekiplerinin başında kalmaya devam edeceğini duyurdu.

Apple'a 2013 yılında katılan ve sadece bir yıl sonra CFO olan Maestri, "bilgi sistemleri ve teknolojisi, bilgi güvenliği ve gayrimenkul ve geliştirme” alanlarına liderlik etmeye devam edecek ve Apple'ın CEO'su Tim Cook'a rapor verecek.

Apple’s Luca Maestri to hand off CFO job to top deputy Kevan Parekh and move to smaller roleLuca Maestri - Kevan Parekh

Maestri'nin yerine ise 11 yıldır şirkette görev yapan Finansal Planlama ve Analiz Başkan Yardımcısı Kevan Parekh getirilecek.

Apple, Sonbahar Etkinliği'ni 9 Eylül'de düzenleyecek, yeni iPhone'lar bekleniyor

Öte yandan pazartesi günü yapılan bir davete göre Apple, 9 Eylül'de Kaliforniya'daki genel merkezinde sonbahar etkinliğini düzenleyecek ve muhtemelen bir dizi yeni iPhone'u ve diğer cihaz ve uygulamalara yönelik güncellemeleri tanıtacak.

Yaklaşan lansmanlar, özellikle Çin'de olmak üzere küresel satışlardaki yavaşlamayı tersine çevirmek ve yapay zeka (AI) yol haritasını ortaya koymak isteyen Apple için büyük önem taşıyor.

Apple, Haziran ayındaki geliştiriciler konferansında, “Apple Intelligence” çatısı altında, yenilenmiş bir Siri ve ChatGPT ile entegrasyon da dahil olmak üzere bir dizi yapay zekâ özelliğini duyurdu.

Ancak bu özellikler yalnızca en yeni Apple cihazlarında kullanılabilecek ve bu yılın sonlarından itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Apple'ın etkinlik davetiyesinde “It's Glowtime” (Parlama Zamanı) ifadesi yer alırken, daha fazla ayrıntı verilmedi. Şirket genellikle her yıl en büyük ürün vitrini olan sonbahar etkinliğinde yeni iPhone'ları ve saatleri duyuruyor.

Son yıllarda iPhone satışları, yeni modellerde önemli yükseltmeler yapılmaması ve daha düşük fiyatlarla üst düzey özellikler sunan Android tabanlı akıllı telefon markalarının rekabeti nedeniyle yavaşladı.

Apple'dan AB kararıApple'dan AB kararı

 

ABD mahkemesinin Google kararı Apple için 20 milyar dolarlık riskABD mahkemesinin Google kararı Apple için 20 milyar dolarlık risk

 

AB'den Apple'a yeni soruşturma  AB'den Apple'a yeni soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)