BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAntalya'taki ünlü otelin sahibi Rus iş adamı eski eşi ve oğluyla mahkemelik----

Antalya'taki ünlü otelin sahibi Rus iş adamı eski eşi ve oğluyla mahkemelik

Antalya'taki ünlü otelin sahibi Rus iş adamı eski eşi ve oğluyla mahkemelik
08 Ekim 2024 - 11:16 www.finansgundem.com

Antalya Konyaaltı'ndaki ünlü Crowne Plaza Otel'in sahibi Rus iş adamı Arbi Alaudınov, eski eşi Alla Alaoudı ve oğlu Akhmed Alaudınov ile 80 milyon euroluk mal kavgası yaşıyor.


Dünyaca ünlü Crowne Plaza Otel'in Antalya Konyaaltı'ndaki sahibi Rus vatandaşı Arbi Alaudınov'la eski eşi ve oğlu arasında mal kavgası çıktı. 80 milyon euroluk mal kavgası yargıya taşındı.

Arbi Alaudınov, eski eşi ve oğlunun kendisine tuzak kurup hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla da şikayette bulunarak sınır dışı ettirildiğini, bu yolla şirketi tamamen ele geçirmeye çalıştıklarını belirtti.

Eski eş ve oğlu ise, Arbi'nin yakın zamanda resmi evli olmayan yeni eşine bedelsiz olarak yüzde 45'lik hisse devri gerçekleştirdiğini, tüm hisseleri yeni eşine devredip Arbi'nin bu yolla mal kaçırmaya çalıştığını belirterek kendilerini savundu. Yargıya taşınan ve filmleri aratmayan 80 milyon euroluk mal kavgasında son sözü yargı söyleyecek.

(Fotoğraflar: Crowne Plaza Otel'in resmi Instagram hesabından alınmıştır.)

YÜZDE 5 HİSSE VERDİM

Hisselerinin sahte genel kurul kararı ile elinden alınmaya çalışıldığını ve tuzakla sınır dışı ettirildiğini ifade eden İş adamı Arbi Alaudınov, Şikayet beyanında şunları söyledi: 'Ben dünyanın farklı yerlerinde yatırımları olan bir iş adamıyım. 2005 yılında bu oteli inşa ettim.

Şu anki hanımım Medina ile hisselerin yüzde 95'ine sahibiz. Çeçen kültür yapımız gereği kendisine sahip çıkıp geçimlerini sağlamak için eski eşim Alla'nın oğlu Akhmed'e otelin yüzde 5'lik hissesini verdim. Kendini yabancı hissetmemesi için de şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atadım.

SAHTE GENEL KURUL YAPILDI

Eski eşim Alla ile Akhmed, benim onayım ve bilgim olmadan sahte bir genel kurul yaparak, sahte evrak ve imzalar kullanarak hisseleri elimden almaya çalıştılar. Yapılan sahte genel kurul ile tüm hisselerim elimden alındı. Şirketin karar defteri incelendiğinde böyle bir hisse devri tarafımca yapılmadığı görülecektir."

TUZAKLA SINIR DIŞI EDİLDİM

Eski eşi ve oğlunun kendisine tuzak kurup sınır dışı ettirildiğini ifade eden Arbi Alaudınov şöyle devam etti: 'Yapılan hukuksuz hisse gaspı mahkemece tespit edileceğini anlayan Ala ve Akhmed, bana tuzak kurarak beni sınır dışı ettirdiler. Yaşananları öğrenmemin ardından Akhmed hakkımda hakaret ve tehdit suçlamasında bulundu. Vatandaşlığım olmadığından sınır dışı edildim. Bu yolla, şirketin tüm hisselerini ele geçirmeye çalışıyorlar."

MAL KAÇIRMAYA ÇALIŞIYOR

İddiaların odağındaki eski eş Alla Alaoudı ile oğlu Akhmed Alaudınov ise Arbi Alaudınov'un mal kaçırmaya çalıştıklarını söyleyerek kendilerini savundu. Müvekkileri aracılığıyla savunmada bulunan anne oğul şunları söyledi:

"Arbi, 80 milyon euro bedele sahip şirketi bizden kaçırarak devretmeye çalışmaktadır. Aramızda halan devam eden bir boşanma davası bulunmaktadır. Şirketin yüzde 45'lik hissesini eşim dediği Medina Kayhkarova'ya bedelsiz olarak elden çıkarmıştır. Biz bu satışa karşı çıktık. Akhmed babasının fiziki şiddetine maruz kaldı. Arbi Alaudınov'un kısıtlanmasını ve şirketin ticari faaliyetlerini takip eden oğlu Akhmed Alaudınov'un vasi olarak atanmasını talep ediyoruz."

KAYYUM DEVRİ RESMİ BULMADI

İş adamı Arbi'nin şikayeti üzerine açılan davada, mahkemenin görevlendirdiği kayyum, şirket defterlerinde inceleme yaptı. Kayumun mahkemeye sunduğu raporda Arbi Alaudınov'un hisselerinin resmi olarak devredildiğine dair tarafına teşvik edici bir belge iletilemediğini belirtildi.

Rupert Murdoch'un 100 milyon dolarlık şoke edici 'miras' testiRupert Murdoch'un 100 milyon dolarlık şoke edici 'miras' testi

 

İzmirli ünlü ailede miras davası: Hakimden şok talep!İzmirli ünlü ailede miras davası: Hakimden şok talep!

 

Miras ve tapu işlemlerinde önemli değişiklikler!Miras ve tapu işlemlerinde önemli değişiklikler!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)