BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıAmerika'yı sarsan vurgun!----

Amerika'yı sarsan vurgun!

Amerika'yı sarsan vurgun!
10 Şubat 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

200 milyon dolarlık kredi kartı dolandırıcılığından biri ortaya çıkarıldı, çete üyesi 18 kişi yakalandı

ABD tarihinin en büyük kredi kartı dolandırıcılığını yürüten bir çeteye mensup oldukları gerekçesiyle yakalanan 18 kişi en az 200 milyon dolar çalmakla suçlanıyor. Dolandırıcıların binlerce sahte kimlik ve işyeri kullandıkları, kredi değerlendirme ofislerine yalan beyanda bulundukları ve elde ettikleri paraları elektronik yollarla yurtdışına aktardıkları öne  sürüldü. New Jersey Eyaleti'ni merkez olarak kullanan çetenin 28 eyalette faaliyet gösterdiği düşünülüyor.
Müfettişler, kredi kartı dolandırıcılığı faaliyetlerine 2007’de başlayan çetenin yedi bin sahte kimlikli kredi kartı sahibinin kredi limitlerini artırarak yüksek meblağlarda nakit çekim yaptıklarını belirtti. Şebekenin sahte faturalar ve 1,800 elektronik posta ağı üzerinden 25 binden fazla kredi kartı hesabı açtırdığı tespit edildi. Zanlıların Pakistan, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Romanya, Çin ve Japonya’ya milyonlarca dolar aktardıkları öne sürülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)