BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Amerikan Rüyası'nın ardındaki gizli gerçek----

'Amerikan Rüyası'nın ardındaki gizli gerçek

'Amerikan Rüyası'nın ardındaki gizli gerçek
07 Ekim 2024 - 16:51 www.finansgundem.com

Birçok kişinin hayalini süsleyen ‘Amerikan Rüyası’nın ardında karanlık bir gerçek olabilir. Ünlü finans uzmanı Josh Brown’a göre bu rüyanın mümkün olabilmesi için bazılarının başarısız olması gerektiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü servet yöneticisi Josh Brown geçmişte mali danışmanların belirli bir kalıba uyması gerektiğini düşünüyordu. Ancak CNBC’nin haberine göre Brown artık yatırım dünyasında pek çok şeyin göründüğünden daha fazlasını ifade ettiğini savunuyor.

4 milyar dolarlık varlığı yöneten Ritholtz Wealth’in CEO’su olan Brown ‘Amerikan Rüyası’ fikrini örnek olarak gösteriyor:

“Hepimiz Amerikan Rüyası ve bunun neden herkes için işe yarayabileceği hakkındaki öğretilerle büyüyoruz. Ben hâlâ bunun doğru olduğuna inanıyorum. Ancak pandemide önemli bir şey öğrendik. Bu rüya herkes için ayna anda işe yarayamaz. Görmememiz gereken şey de buydu.”

Ünlü finans uzmanı Amerikan kapitalizminin öğretilerinde bazı gerçeklerin gizlendiğini belirtiyor:

"Amerikan tarzı kapitalizmin gizli gerçeği şudur: Eğer herkes aynı anda iyi durumda olursa, her şey bozulur. Başarılı olmak için insanlara ihtiyacımız var, ama aynı zamanda hâlâ bu hedefe ulaşmak için çabalayan, iş arayan ve başkalarının yapmayacağı şeyleri yapmaya istekli olan insanlara da ihtiyacımız var."

Brown borsa getirilerine ilişkin de benzeri bir yalanın geçerli olduğunu sözlerine ekledi:

“Wall Street'teki en büyük yalanlardan biri, yatırımcıların riskten kaçınabilecekleri ve yine de hangi varlık sınıfında veya piyasada yatırım yapıyor olurlarsa olsunlar pozitif getiri elde edebilecekleridir. Bu her zaman en büyük yalanlardan biri olacak çünkü dünyada satması en kolay şey bu.

Herkes aynı şeyi istiyor ve mantıklı, entelektüel açıdan çok güvenilir insanlar bile bu yalana kanacaklar.

Bir satış elemanı olduğunuzda, öğrendiğiniz şeylerden biri, kiminle konuştuğunuzu ve hassas noktalarının ne olduğunu anlamak ve ardından bu noktalara oynamaktır.”

Yatırım uzmanı kendi firmasının insanların bir yatırım işlemini neden yapmak istediğine odaklandığını belirtiyor. Brown yatırım süreçlerinde ‘korku veya açgözlülük’ gibi insan doğasına dair içgüdülerden uzak kalmanın önemine dikkat çekti:

“Bu uçlardan herhangi birine çok fazla gitmek istemezsiniz. Tam ortada olmak istemelisiniz. Para kazanabilecek kadar risk alın ancak nakavt yumruğu alacak kadar çok açık risk almayın.”

İklim değişikliği para politikasını da vuracakİklim değişikliği para politikasını da vuracak

 

ABD'de 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4'e ulaştıABD'de 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4'e ulaştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)