BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kritik Fed kararına odaklandı----

Altın kritik Fed kararına odaklandı

Altın kritik Fed kararına odaklandı
18 Eylül 2024 - 07:20 www.finansgundem.com

Goldman Sachs altın fiyatlarında Fed’in olası faiz indirimi kararı sonrası kısa vadede küçük bir gerileme yaşayabileceğini açıkladı.

Altın, Pazartesi günü rekor seviyeden geriledikten sonra, Fed’in uzun zamandır beklenen borçlanma maliyetlerini düşürme hamlesi öncesinde yükseldi.

Spot altın haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.575 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.821 TL seviyesine kadar yükseldi.

Öte yandan ABD’nin perakende satışları verileri, Fed'in Çarşamba günü çeyrek veya yarım puanlık bir indirim yapıp yapmayacağı konusundaki tartışmayı çözmeye pek yardımcı olmadı.

Goldman Sachs Group Inc. analistleri yayımladıkları bir notta, Fed'in sadece 25 baz puanlık bir indirim yapması durumunda kıymetli metalin kısa vadede küçük bir gerileme yaşayacağını ancak yine de önümüzdeki yılın başlarında ons başına 2.700 dolara yükselmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 868 bin lira oldu  Altının kilogram fiyatı 2 milyon 868 bin lira oldu

 

Fed kararı öncesi NYSE yatay seyirle kapandıFed kararı öncesi NYSE yatay seyirle kapandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)