BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftaya rekor seviyelerde başladı----

Altın haftaya rekor seviyelerde başladı

Altın haftaya rekor seviyelerde başladı
23 Eylül 2024 - 07:28 www.finansgundem.com

Fed'in faiz indirimi sonrası rekor seviyeleri test eden altın fiyatları, Fed'in faiz politikasına yöne verecek bir dizi ABD verisi öncesi rekor seviyelerden işlem görüyor.


Altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen hafta açıkladığı 50 baz puanlık faiz indiriminin agresif faiz indirimlerinin ilki olup olmayacağına dair ipuçları vermesi beklenen ABD verileri ve merkez bankalarının yetkililerinden gelecek açıklamalar öncesinde rekor seviyeye ulaştı.

Uluslararası piyasalarda altın yaklaşık %0,3 seviyesinde artışla ons başına 2.631,17 dolara ulaştı ve Cuma günü yayınlanan önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçti.

İşlemciler, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları, çekirdek PCE ve işsizlik başvuruları da dahil olmak üzere bir dizi önemli ekonomik veri öncesinde Faiz oranlarının görünümünü değerlendiriyor.

Fed yetkilisi Christopher Waller Cuma günü, ekonominin beklediği gibi gelişmesi durumunda Kasım ve Aralık aylarında yapılacak iki merkez bankası politika toplantısının her birinde çeyrek puanlık kesintileri destekleyeceğini söyledi.

CME FedWatch'a göre, Fed vadeli işlem tüccarları bu yıl sonuna kadar 75 baz puanlık faiz indirimi fiyatladı.

Altın işlemcileri ayrıca İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşebileceği endişesiyle Orta Doğu'daki artan gerginlikleri yakından izliyorlar .

Analistler, küresel ekonomide mevcud durum, düşen faiz oranları,sürekli artan jeopolotik riskler ve yaklaşan ABD seçimlerinin altın için uygun bir ortam olduğunu belirtiyorlar.

Altının kilogram fiyatı yükseldiAltının kilogram fiyatı yükseldi

 

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadıkFed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)