BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlstom'a 850 milyon euroluk hızlı tren siparişi----

Alstom'a 850 milyon euroluk hızlı tren siparişi

Alstom'a 850 milyon euroluk hızlı tren siparişi
05 Ekim 2024 - 10:14 www.finansgundem.com

Fransız yüksek hızlı tren sektörüne giren ilk bağımsız şirket olarak kayıtlara geçen Proxima, demiryolu şirketi Alstom'a, 850 milyon euroluk 12 adet yüksek hızlı tren siparişi verdi. Siparişler, trenlerin 15 yıl süreyle bakımını da içeriyor.

Demiryolu devi Alstom, yeni kurulan Fransız tren şirketi Proxima'nın yaklaşık 850 milyon euro (31,8 milyar Türk Lirası) değerinde bir sözleşme ile 12 adet yüksek hızlı tren siparişi verdiğini açıkladı.

Söz konusu trenler çok yüksek hızlı olup teslimatların 2028 yılında başlaması planlanıyor.

Proxima, Alpha Trains'in de kurucusu olan Timothy Jackson ve daha önce Voyages SNCF'nin CEO'su olan Rachel Picard tarafından Haziran 2024'te kurulmuş özel bir şirkettir.

Aynı zamanda Fransız yüksek hızlı tren sektörüne giren ilk bağımsız şirket.

Şirket bir dizi uluslararası ve Fransız bankasının desteğini alırken, Antin Infrastructure Partners da finansal olarak destekleniyor.

Anlaşma aynı zamanda Atlantik kıyısındaki güzergahların 15 yıl süreyle bakımını da içeriyor. Proxima'nın 10 yılın sonunda bu hatlarda hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Proxima ayrıca Rennes, Nantes, Angers ve Bordeaux'yu Paris'e bağlamak için de çalışıyor.

Proxima, Atlantik kıyısında çalışacak yüksek hızlı trenlere 10 milyon koltuk ekleneceğini de açıkladı.

Fransız ulusal devlet demiryolu şirketi Société nationale des chemins de fer français (SNCF) de önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren Avelia Horizon model trenleri kullanacak.

"Ticari hizmette yüksek hızlı trenlerin 40 yıllık deneyiminden yararlanan Alstom'un Avelia Horizon adlı çok yüksek hızlı treni, 300 kilometreyi aşan hızlarda seyahat edebilen en yeni nesil çift katlı modelidir" denilen açıklamada, şu ifadeler de yer aldı: "Büyük bir operasyonel esneklik sunmakla beraber yüksek düzeyde güvenlik ve yolcu deneyimini garanti ediyor. Tren, yüksek performans ve kompaktlığı bir araya getiren iki yenilikçi kısa boylu güç vagonundan ve körüklü çift katlı vagonlardan oluşmaktadır."

"Avelia Horizon modeli işletme maliyetlerini de düşürüyor. Tren, önleyici bakım maliyetinin yüzde 30'unu oluşturan daha az bojiye sahiptir. Pazardaki en büyük yolcu kapasitesine sahip olan Avelia Horizon, mükemmel düzeyde hizmet ve konfor sunuyor ve sonuç olarak koltuk başına işletme maliyetlerini düşürmüş oluyor." (Euronews)

Alstom ile Siemens birleştiAlstom ile Siemens birleşti

 

AB'den Siemens-Alstom birleşmesine incelemeAB'den Siemens-Alstom birleşmesine inceleme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)