BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın popüler toplu taşıma biletine zam!----

Almanya'nın popüler toplu taşıma biletine zam!

Almanya'nın popüler toplu taşıma biletine zam!
24 Eylül 2024 - 14:07 www.finansgundem.com

Almanya'da tüm yerel ve bölgesel toplu taşıma araçlarında sınırsız seyahat imkanı sunan Deutschlandticket'in fiyatı önümüzdeki yıl yüzde 18 oranında artırılacak.

Almanya'da aylık belirli bir ücret karşılığında ülke genelindeki tüm yerel ve bölgesel trenleri, otobüsleri ve metro sistemlerini kullanma imkanı sağlayan, geçen yıl uygulamaya konulan popüler bilet Deutschlandticket'e zam yapılacağı açıklandı

Euronews'te yer alan habere göre, Almanya'da üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, "Ülke tarihindeki en büyük toplu taşıma reformu" olarak tanımlanan ucuz ulaşım bileti 'Deutschlandticket'in fiyatının önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 18 oranında artacağını duyurdu.

Almanya'nın 16 eyaletinden ulaştırma bakanları, Mayıs 2023'te kullanıma sunulduğundan bu yana aylık 49 euro olan ulaşım biletinin fiyatının 2025'in başında 58 euroya yükselmesi konusunda uzlaşmaya vardı.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ulaştırma Bakanı Oliver Krischer Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Bu fiyatla bileti cazip tutmayı ve finansmanı daha sağlam bir zemine oturtmayı başaracağız," dedi.

Krischer, kararın Alman bölgesel yetkililerin ulaşım biletinin başarılı modeline "bağlı kalmak ve onu daha da geliştirmek istediklerini" gösterdiğini ifade etti.

13 milyon kişi kullanıyor

"Deutschlandticket (D-bilet)," insanları daha çevre dostu ulaşım biçimleri lehine arabalarını terk etmeye teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Aylık geçiş kartı, yüksek enflasyon ve yakıt fiyatları ile mücadeleye yardımcı olmak amacıyla bir hükümet programının parçası olarak 2022 yazında denenen aylık 9 euroluk bilet uygulamasının devamı niteliğinde.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yükselen enflasyonla mücadele etmek için uygulamaya konulan 9 euroluk "ultra ucuz" bilet son derece popüler olmuş, haziran, temmuz ve ağustos aylarında 52 milyondan fazla bilet satılmıştı.

Yetkililer, bu ultra düşük fiyatın mali açıdan uygulanabilir olmadığını ifade ediyor. Ancak bu ulaşım biletleri uygulaması, her bir bölgenin birçok yolcuyu şaşırtan sayısız farklı ücret seçeneği sunduğu parçalanmış bir toplu taşıma sistemini bilet sahipleri için basitleştirmek gibi bir avantaja sahipti.

Yaklaşık 83 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 13 milyon kişi Deutschlandticket kullanıyor.

Bavyera Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter, satışların beklentilerin altında kalması nedeniyle fiyat artışının "kaçınılmaz" olduğunu belirtti ve gelecek yıl büyük bir finansman açığı olasılığını gündeme getirdi.

Almanya'da resesyon korkusuAlmanya'da resesyon korkusu

 

Alman otomotiv parçası üreticisi iflas ettiAlman otomotiv parçası üreticisi iflas etti

 

Almanya - Türkiye döner savaşı: İsim değişikliği gündemde!Almanya - Türkiye döner savaşı: İsim değişikliği gündemde!

 

Almanya'dan vize sahiplerine sınır uyarısı: Giriş reddedilebilir!Almanya'dan vize sahiplerine sınır uyarısı: Giriş reddedilebilir!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)