BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da üst düzey siyasetçilere ekstra koruma kararı----

Almanya'da üst düzey siyasetçilere ekstra koruma kararı

Almanya'da üst düzey siyasetçilere ekstra koruma kararı
24 Eylül 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

Almanya'da üst düzey politikacıların korunmasından sorumlu olan Federal Kriminal Polis Dairesi, artan aşırıcılık tehlikeleri nedeniyle bünyesinde bulundurduğu koruma ekibine yeni koruma görevlileri ekleyecek.

Üst düzey siyasetçilerin güvenliğinden sorumlu Alman polis teşkilatı, yurtiçi ve yurtdışında artan tehditler nedeniyle koruma sayısını arttırmayı planladığını açıkladı.

Federal Kriminal Polis Dairesi Başkanı Holger Münch, RND gazete grubuna yaptığı açıklamada, dairesinde şu anda 500'den fazla koruma görevlisi bulunduğunu ancak gelecek yıl 100, ondan sonraki yılda da 100 koruma görevlisi daha eklemeyi planlandığını söyledi.

Münch, "Bu sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da artan tehlikelerle ilgili, Ukrayna ya da Gazze savaşları gibi" dedi.

Federal Kriminal Polis Dairesi, aralarında Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şansölye Olaf Scholz, federal hükümet bakanları ve Alman parlamentosundaki önde gelen milletvekillerinin de bulunduğu üst düzey politikacıların korunmasından sorumlu.

Almanya son yıllarda siyasetin en tepesindekilere yönelik tehditler de dahil olmak üzere yükselen aşırıcılıkla doğrudan yüzleşiyor.

Bu yaz, federal hükümeti bir darbeyle devirmeyi planladığı öne sürülen ve devlet otoritesini reddeden "Reichsbürger" olarak adlandırılan gruba mensup birkaç komplocunun yargılanmasına başlandı.

Politikacıların güvenliği konusunda soru işaretleri yaratan daha düşük seviyeli protestolar da yaşandı.

Ağustos ayında, ayrılıkçı "sol muhafazakar" lider Sahra Wagenknecht, Almanya'nın doğusundaki Erfurt kentinde düzenlenen bir mitingde bir protestocunun kırmızı boyalı saldırısına maruz kaldı.

Euronews'in haberine göre, Almanya'da bir sonraki federal seçimlerin önümüzdeki yıl 28 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Alman siyaseti, Şansölye Scholz'un iç çekişmelerle nam salmış, popüler olmayan üç partili bir koalisyon hükümetine liderlik etmesi ile hoşnutsuz ve istikrarsız bir istikamette seyrediyor.

İkinci dönem için aday olmayı planlayan Scholz, ulusal anketlerde önde giden ana akım muhafazakar muhalefet lideri Friedrich Merz'in meydan okumasıyla karşı karşıya görünüyor.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi hala güçlü bir oy oranına sahip ancak kısa bir süre önce Brandenburg eyalet seçimlerinde Scholz'un Sosyal Demokratları'na karşı taktiksel oylamada kaybederek bir darbe aldı.

Bununla birlikte AfD, yerel lideri Björn Höcke hakkında parti toplantılarında Nazi sloganları kullandığı için yapılan kovuşturmaya rağmen daha önceki Thüringen seçimlerinde en yüksek oyu alarak zirveye çıkmıştı.

AfD, komşu eyalet olan Saksonya'da da Hristiyan Demokratların çok az farkla gerisinde kalarak ikinci oldu.

Almanya'da resesyon korkusuAlmanya'da resesyon korkusu

 

Almanya'da bir Türk'e ait eğlence mekanında patlamaAlmanya'da bir Türk'e ait eğlence mekanında patlama

 

Polonya'dan Almanya'ya sınır kontrol kararı tepkisiPolonya'dan Almanya'ya sınır kontrol kararı tepkisi

 

AB'den Almanya'ya kara sınırı kararı tepkisiAB'den Almanya'ya kara sınırı kararı tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)