BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da resesyon korkusu----

Almanya'da resesyon korkusu

Almanya'da resesyon korkusu
24 Eylül 2024 - 11:32 www.finansgundem.com

Almanya'da IFO iş iklimi endeksi beklentilerin üzerinde geriledi ve 86,6'dan 85,4'e ulaştı. Bundesbank ise 2023 yılında küçülen tek G7 ülkesi olan Almanya'da resesyon ihtimallerine dikkat çekmişti.

Almanya'da iş dünyası görünümü eylülde kötüleşmeye devam etti.

IFO iş iklimi endeksi eylülde 86,6'dan 85,4'e geriledi. Beklenti 86'ydı. Cari koşullar endeksi 86,4'ten 84,4'e geriledi. Beklenti endeksi de 86,8'den 86,3'e gerileyerek şubattan beri en düşük seviyeye indi.

IFO Başkanı Clemens Fuest "ekonomi giderek artan bir baskı altında. Siparişlerde azalma devam ediyor. Çekirdek sektörler de zorluklarla mücadele ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Bundesbank ekonomide sert bir düşüşün ihtimal dahilinde olmasa da ekonominin resesyonda olabileceği uyarsı yapmıştı. İkinci çeyrekte yüzde 0,1 daralan ekonominin üçüncü çeyrekte de daralması bekleniyor.

Dün açıklanan veriye göre S&P Global bileşik PMI verisi daralma bölgesine girerek 7 ayın en düşük seviyesine indi. Ekonomideki en zayıf nokta olan imalat sektörü PMI endeksi de 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, ekonomistler Almanya ekonomisi için 2024 büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ediyor. Bazı kurumlar ekonomide duraksama ve daralma bekliyor. Almanya 2023 yılında küçülen tek G7 ülkesi olmuştu.

Almanya'da iş faaliyetlerinde 7 aylık keskin daralmaAlmanya'da iş faaliyetlerinde 7 aylık keskin daralma

 

Almanya'da konut fiyatlarında 2 yıl sonra bir ilk!Almanya'da konut fiyatlarında 2 yıl sonra bir ilk!

 

Almanya'da ekonomik beklentiler düşüyorAlmanya'da ekonomik beklentiler düşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)