BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti----

Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti

Almanya'da ihracatçıların beklentisi kötüleşti
25 Haziran 2024 - 08:45 www.finansgundem.com

Almanya'da ihracatçılar için görünüm yeniden olumsuza döndü. Haziran ayında ifo ihracat beklentileri endeksi bir önceki ay 0,3 puandan revize edilen 0,2 puan seviyesinden -1,0 puana indi.

Almanya'da ihracatçıların hissiyatında mayıs ayında yaşanan iyileşme, haziran ayında yerini yeniden bir miktar olumsuz görünüme bıraktı.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (ifo) tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, haziran ayında ifo ihracat beklentileri endeksi bir önceki ay 0,3 puandan revize edilen 0,2 puan seviyesinden -1,0 puana indi.

ifo Anketler Başkanı Klaus Wohlrabe, "Şu anda net bir yön ortaya çıkmıyor. İhracat ekonomisinde hala gelişme için bolca alan var." dedi.

Ankete göre, bilgisayar ve elektronik ürün üreticileri ihracat işlerinde önemli bir artış bekliyor. Mobilya sektörü de geleceğe yönelik ihracat konusunda kendine güveniyor. İçecek üreticileri ek siparişler bekliyor ancak önceki aya göre biraz daha az iyimserler. Makine mühendisliği ve elektrikli ekipman üreticileri, kimya endüstrisi ve otomobil üreticileri gibi ihracat işlerinin sabit kalmasını bekliyor. Metal sektörü yabancı ticaret konusunda oldukça karamsar ve siparişlerde düşüş bekleniyor.

Almanya'da iş dünyası daha da kötümser

 

Almanya'da şirket faaliyetleri ivme kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)