BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriABD’den Visa’ya büyük dava!----

ABD’den Visa’ya büyük dava!

ABD’den Visa’ya büyük dava!
24 Eylül 2024 - 11:02 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü ödeme sistemleri şirketi Visa’nın başı dertte. ABD Adalet Bakanlığı Visa’yı rekabet karşıtı yasaları ihlal etmekle suçluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı dünyaca ünlü ödeme şirketi Visa’yı rekabete aykırı davranmakla suçladığı bir antitröst davası açmaya hazırlanıyor.

Financial Times’ın haberine göre ABD’deki federal savcılar salı günü (bugün) gibi erken bir tarihte davayı açmaya hazır olduklarını açıkladı. Visa’ya karşı açılacak dava ABD Adalet Bakanlığı tarafından Visa’nın işletme uygulamalarına ilişkin devam eden incelemeleri takip ediyor.

Visa 2021 yılında yayınladığı bir mevzuat bildiriminde ABD Adalet Bakanlığı’nın tröst karşıtı biriminin anti tröst yasalarının olası ihlali konusunda şirketten bilgi istediğini paylaşmıştı. Soruşturma Visa’nın ABD’deki banka kartı işletmesinin yanı sıra diğer işletme ağlarına ve ödeme yöntemlerindeki rekabete odaklanmıştı.

Şirket geçen yıl, federal savcıların bu soruşturmanın bir parçası olarak ek belgeler talep ettiğini söyledi. Visa, ABD Adalet Bakanlığı (DoJ) ile iş birliği yaptığını ve 2021'de "ABD borçlandırma uygulamalarının yürürlükteki yasalara uygun olduğunu" açıklamıştı.

DoJ konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Visa ise yorum talebine henüz cevap vermedi.

Dava ile ilişkili haberlerin kamuoyuna yayılmasının ardından Visa hisseleri vadeli işlemlerde %2’ye yakın değer kaybetti.

ABD’nin tröst karşıtı kamu birimleri Visa'nın rakiplerini inceledi. Mastercard geçen yıl ABD Federal Ticaret Komisyonu ile bir anlaşmaya vardı ve şirketin ödeme ağı aracılığıyla tüccarları yasa dışı bir şekilde banka kartı ödemelerine yönlendirmeye zorladığı suçlamalarından kurtuldu.

Visa ve Mastercard, bu yılın başlarında, perakendecilerden talep ettikleri ek ücretleri kesmeyi kabul etti. Bu hukuki anlaşmayla tüccarların beş yıl içinde 30 milyar dolar tasarruf sağlayacağı bekleniyordu. Ancak anlaşma kısa bir süre sonra ABD’li bir federal yargıç tarafından reddedildi.

Joe Biden yönetimindeki agresif antitröst birimleri, onlarca yıldır devam eden ‘gevşek uygulamalar’ olarak tanımladıkları şeyi düzeltmek amacıyla daha sert bir antitröst politikası benimsediler.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Antitröst Birimi Jonathan Kanter başkanlığında büyük teknoloji devleri de dahil olmak üzere güçlü işletmelerin önünü kesmeye çalışan büyük davaları takip ediyor. DoJ teknoloji Google’ı dijital reklamcılık alanını tekelleştirmeyle suçluyor. Antitröst birimleri yakın zamanda Google’ı arama motorları alanında tekelci olarak damgaladığı bir davayı kazanmayı başardı.

Ölüm halinde kredi kartı borçlarınız ne olacak?Ölüm halinde kredi kartı borçlarınız ne olacak?

 

Kredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyorKredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyor

 

Kredi kartı borcu alarmıKredi kartı borcu alarmı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)