BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den İsrail’in planına veto----

ABD’den İsrail’in planına veto

ABD’den İsrail’in planına veto
17 Ağustos 2024 - 18:25 www.finansgundem.com

İsrail basını, ABD’nin İsrail’in Netzarim Koridoru’na yönelik planına karşı çıktığını bildirdi.

İsrail basını, ABD'nin, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkese varılması amacıyla yapılacak anlaşma kapsamında Gazze Şeridi'nin kuzey güney hattını bölen Netzarim Koridoru'nda İsrail'in denetim mekanizması kurması şartına karşı çıktığını Tel Aviv'e ilettiğini yazdı.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Washington, İsrail'in, esir takası ve ateşkese varılması için yapılacak anlaşmanın şartları kapsamında Gazze Şeridi'nin merkezindeki Netzarim ekseninde bir mekanizma kurulması şartını reddettiğini Tel Aviv'e bildirdi.

Bu şart kabul edilmeyecek

Haberde, “Amerikalılar, İsrail'e bu şartı kabul etmeyeceklerini ve bu seçeneğin masada olmadığını içeren açık bir mesaj gönderdiler” denildi.

Anlaşmanın önünde hala büyük engellerin bulunduğuna işaret edilen haberde, İsrail'in Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru'nda kalmakta ısrar ettiği kaydedildi.

Haberde ayrıca “Başbakan Binyamin Netanyahu, güvenlik görüşmelerinde farklı çözümler önerilmesine rağmen İsrail ordusunun Philadelphia Koridoru'nda kalması konusunda ısrar ediyor" denildi.

27 Mayıs prensipleri

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de çarşamba yaptığı açıklamada, ordusunun Philadelphia Koridoru'na ilişkin siyasi düzeyin bu konudaki kararına bağlı olarak tüm seçenekleri hazırladığını belirtmişti.

Halevi, "Siyasi düzey, Koridorda kalmaya karar verdiğinde burada nasıl güçlü bir şekilde kalacağımızı bileceğiz" demişti.

İsrail basını, daha önce, Netanyahu'nun ısrarcı olduğu ’27 Mayıs prensipleri’ olarak ifade edilen maddeleri şöyle sıralamıştı:

İsrail'in, Gazze Şeridi ve Mısır arasındaki Philadelphia Koridoru olarak isimlendirilen sınır hattında ve Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nda hakimiyeti, Gazze'nin güneyinden kuzeyine gidecek olası Hamas mensuplarının dönüşünü engellemek için Gazze Şeridi'ni kuzey güney hattında bölen Netzarim Koridoru'nda denetim mekanizması kurulması.

Bunun yanı sıra, ateşkes anlaşması imzalandıktan sonra Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkını korumak istediği belirtiliyor.

İsrail Gazze'yi yeniden vurdu: 11 ölüİsrail Gazze'yi yeniden vurdu: 11 ölü

 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ateşkes diplomasisi için İsrail'e gidiyorABD Dışişleri Bakanı Blinken, ateşkes diplomasisi için İsrail'e gidiyor

 

BM: İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 40 bin Filistinlinin öldüğü resmen doğrulandıBM: İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 40 bin Filistinlinin öldüğü resmen doğrulandı

 

İsrail Lübnan’a saldırdı: Ölüler varİsrail Lübnan’a saldırdı: Ölüler var

 

ABD'den İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışıABD'den İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)