BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisABD’de zengin olmak için 1 milyon dolar yetmiyor----

ABD’de zengin olmak için 1 milyon dolar yetmiyor

ABD’de zengin olmak için 1 milyon dolar yetmiyor
23 Ağustos 2024 - 17:31 www.finansgundem.com

Küresel enflasyon dünya çapında servet sahibi olmakla ilgili dengeleri değiştiriyor. 1 milyon dolar artık eskisi kadar göz kamaştırıcı bir miktar değil.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de servet sahibi bir insan gibi hissedebilmek için 1 milyon dolarınız olması yeterli değil. MarketWatch’un haberine göre Charles Schwab’ın en son Modern Servet Anketi, Amerikalıların zengin olarak kabul edilmesi için ortalama 2,5 milyon dolarlık net servete sahip olması gerektiğini gösteriyor.

Anket sonucunda açıklanan bu rakam önceki yıllardan birkaç yüz bin dolar daha yüksek. 2023 ve 2022’de katılımcılar bu rakamın ortalama 2,2 milyon dolar olduğunu belirtiyordu.

Charles Schwab’ın Finansal Planlama Genel Müdürü Rob Williams, “Dolar miktarı yükseliyor. Bu değişecek gibi de gözükmüyor. Söz konusu durum büyüyen bir ekonominin getirdiği bir şey” açıklamasında bulundu.

Ankete katılanlar ABD’de “finansal açıdan rahat” olunabilmesi için ortalama net servetin en az 778 bin dolar olması gerektiğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre net servet varlıklarınızın değerinden mali yükümlülüklerinizin çıkarılmasıyla elde edilen rakamı işaret eder. ABD Merkez Bankası (FED) verilerine göre ABD’de medyan hane halkı net serveti 192.900 dolar.

Schwab anketi yaşanılan bölgeye bağlı olarak ABD’de zenginlik eşiğinin daha da yüksek olabileceğini gösterdi. Örneğin New York’ta zengin olmak için ortalama net servetinizin yaklaşık 3 milyon dolar olması gerekiyor. San Francisco’da yaşayanlar içinse bu rakam 4,4 milyon dolar.

Anket ayrıca Amerikalıların kendilerini zengin olma yolunda görüp görmediklerini de inceledi. Katılımcıların beşte biri doğru yolda olduklarını düşünüyor ve yüzde 10’u kendilerini halihazırda zengin olarak görüyor.

Williams, sonuçların kısmen artan yaşam maliyetlerinin Amerikalıların finansal algılarını nasıl şekillendirdiğini gösterdiğini söyledi. Finans uzmanı geçen yıl boyunca birçok Amerikalı için en önemli gündem maddesinin yüksek fiyatlar olduğunu belirtti. ABD enflasyonu 2022'deki zirvesinden önemli ölçüde düşmüş olsa da, birçok ürün ve hizmetin fiyatları korona virüs pandemisi öncesine göre daha yüksek kalmaya devam ediyor.

Servet sahibi mi zengin mi?

Servet sahibi olmakla zengin olmak finansal danışmanlara göre iki farklı şeyi anlatıyor. Florida merkezli mali danışman DJ Hunt konuyla ilgili açıklamasında, “Yılda 7 basamaklı rakamlarla kazanan ve bu paranın tamamını harcayan insanlar tanıyorum. Sahip oldukları bir sürü güzel şey var. Ancak iflas etmeye sadece birkaç faturanın ödenmemesi kadar yakınlar” dedi.

Danışmanlar, yüksek gelirli insanlar zengin olarak kabul edilebilirken, servetin elde edilmesinin biraz daha zor olduğunu söyledi. "Zengin" olmak, büyük bir gelire veya gösterişli bir kariyere sahip olduğunuz anlamına gelebilir, ancak servet sahibi olanlar daha uzun süreli finansal özgürlüğe ve güvenliğe sahip olma eğilimindedir.

Uzmanlar, net servetin tipik olarak gelir düzeyinden daha iyi bir servet göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Williams, "Servet mali özerklik, mülkiyet, sağlığınız ve ilişkileriniz gibi diğer şeylere yatırım yapmakla ilgilidir. Para mutluluğu satın almaz. Seçenekleri satın alır" diyor.

 

Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?

 

Ultra zengin sayısı artıyor: Servet 49 trilyon doları aştı!Ultra zengin sayısı artıyor: Servet 49 trilyon doları aştı!

 

Dünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübüDünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)