BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketim azaldı: Tatil alışverişleri düşüşte----

ABD'de tüketim azaldı: Tatil alışverişleri düşüşte

ABD'de tüketim azaldı: Tatil alışverişleri düşüşte
12 Eylül 2024 - 08:10 www.finansgundem.com

ABD perakendecilerinin yıllık gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturan tatil dönemi perakende satışlarının son 6 yılın en düşüş hızında artması bekleniyor. Bu yıl sezonun daha kısa olması ise perakendecileri yüksek promosyon indirimlerine itti.

Deloitte'un verilerine göre, ABD'de tatil dönemi perakende satışlarının son altı yılın en düşük hızında artması beklenirken, enflasyonun devam etmesi ve tasarrufların azalması, alışveriş yapanların bu önemli dönemde daha tutumlu davranmasına yol açıyor.

Verilere göre, geçen yıl %4,3 artarak 1,54 trilyon dolara ulaşan tatil perakende satışlarının Kasım 2024-Ocak 2025 döneminde %2,3 ile %3,3 arasında artarak 1,59 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Satışlar 2018 yılında %3,1 oranında arttı.

Tatil sezonu satışları genellikle ABD perakendecilerinin yıllık gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturmakta. Bu yıl sezonun daha kısa olması -Şükran Günü ile Noel arasında sadece 27 gün olması- perakendecileri sezonun başlarında daha yüksek promosyon indirimleri yapmaya itti.

Rapora göre, tüm gelir gruplarındaki tüketiciler, bu yılın haziran ayındaki ortalama %3,8'e kıyasla son aylarda yaklaşık %3,4'e gerileyen düşük kişisel tasarruflardan etkilendi.

Deloitte, e-ticaret satışlarının 2024 tatil sezonunda %7-%9 aralığında artarak 294 milyar dolara ulaşmasını beklerken, bu rakam geçen yıl %10,1 artarak 270 milyar dolara ulaştı.

Mağaza içi satışların ise önümüzdeki tatil sezonunda %1,3 ile %2,1 arasında artarak 1,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu rakam bir yıl önce %3,1 artarak 1,27 trilyon dolara ulaştı.

Kritik ABD enflasyon verileri açıklandıKritik ABD enflasyon verileri açıklandı

 

JPMorgan CEO'su: ABD'de stagflasyon olasılığı devam ediyorJPMorgan CEO'su: ABD'de stagflasyon olasılığı devam ediyor

 

 ABD'de küçük işletmelerin ekonomiye güveni azaldı ABD'de küçük işletmelerin ekonomiye güveni azaldı

 

ABD'de tüketicilerin temerrüt beklentileri rekor kırdıABD'de tüketicilerin temerrüt beklentileri rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)