BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de seçim heyecanı: Anketler kıyasıya yarışı gösteriyor!----

ABD'de seçim heyecanı: Anketler kıyasıya yarışı gösteriyor!

ABD'de seçim heyecanı: Anketler kıyasıya yarışı gösteriyor!
15 Ekim 2024 - 08:31 www.finansgundem.com

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. Kritik seçimde, Demokratların adayı olan mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski başkan Donald Trump arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor.


Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 Kasım günü, milyonlarca seçmen 4 yıl boyunca ülkeyi yönetecek ismi seçmek için sandık başına gidecek.

Tüm dünyanın yakından takip edeceği seçim, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ve Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris arasından gerçekleşecek.

Bu seçimde, ABD'nin ilk kadın başkanı seçilecek mi, yoksa Trump ikinci kez Beyaz Saray’a geri dönecek mi soruları gündemde...

TRUMP-HARRIS YARIŞI: TARİHİ BİR KARAR

Amerikan halkı, başkanlık seçimleriyle birlikte Kongre üyelerini de seçmek için oy kullanacak. Bu seçim, ABD siyasetinin geleceğini şekillendirecek kilit bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Trump ve Harris şimdiye kadar yalnızca bir kez canlı yayında karşı karşıya geldi. Bu tartışmada Harris oylarını artırmayı başarsa da Trump hâlâ güçlü bir rakip olarak öne çıkıyor.

SON ANKETLER NE GÖSTERİYOR?

Yarış, başa baş ilerlerken, son anketler adayların birbirine çok yakın olduğunu ortaya koyuyor. Farklı araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler, kıyasıya geçen mücadelenin sonuçlarını yansıtıyor.

Harvard-Harris (11-13 Ekim): Kamala Harris yüzde 51 oy oranına sahipken, Donald Trump yüzde 49 ile Harris’i yakından takip ediyor.

NBC News (4-8 Ekim): Bu ankette her iki aday da yüzde 48 oy alarak eşit durumda görünüyor.

ABC News/Ipsos (4-8 Ekim): Harris’in iki puan farkla önde olduğu bu ankette, Harris yüzde 49, Trump ise yüzde 47 oy oranına sahip.

CBS News (8-11 Ekim): CBS’in yaptığı ankete göre Harris yüzde 51, Trump ise yüzde 48 oy alıyor.

Rasmussen Reports (3-9 Ekim): Trump’ın önde olduğu bu ankette, Harris yüzde 46, Trump ise yüzde 48 oy oranına sahip.

New York Times (29 Eylül-6 Ekim): Bu ankette Harris yüzde 49, Trump ise yüzde 46 oyla Harris’in az farkla önde olduğunu gösteriyor.

KRİTİK SEÇİM SÜRECİ

Anket sonuçları, seçimlerin kaderinin henüz belirlenmediğini ve her iki adayın da son ana kadar yarışa tutunacağını gösteriyor. ABD’de seçim yarışı, yalnızca ülke içindeki dengeleri değil, dünya çapında siyasi ve ekonomik gelişmeleri de etkileyecek. (Habertürk)

Trump'ın ilk planı: Gümrük vergileriTrump'ın ilk planı: Gümrük vergileri

 

Ekonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyorEkonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyor

 

Harris'ten İsrail'e, Gazze için insani yardım çağrısıHarris'ten İsrail'e, Gazze için insani yardım çağrısı

 

Başkanlık yarışında Harris az farkla öndeBaşkanlık yarışında Harris az farkla önde

 

Trump'tan Google'a Harris öfkesiTrump'tan Google'a Harris öfkesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)