BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage başvuruları hız kesmedi----

ABD'de mortgage başvuruları hız kesmedi

ABD'de mortgage başvuruları hız kesmedi
25 Eylül 2024 - 14:07 www.finansgundem.com

Fed'in faiz indiriminden sonra mortgage başvuruları hızla artarak son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı, ancak 30 yıllık kredi faizlerindeki düşüş sınırlı oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranını 50 baz puan indirmesinin ardından mortgage başvurularında hızlı artış devam etti ve 2022 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı; 30 yıllık kredi faiz oranlarında ise düşüş sınırlı oldu.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 20 Eylül haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi %11,0 artışla 296,1 puana çıktı.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi %1,4 artışla 148,2 puan olurken, refinansman endeksi %20,3 artışla 1.132,9 puana yükseldi. Refinansman endeksinde son bir yıllık artış %175'e ulaştı.

Söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage Faiz oranı 2 baz puan daha azalarak %6,13 seviyesine geldi.

MBA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Joel Kan, "Daha düşük faiz oranlarının bir sonucu olarak, hem geleneksel hem de kamu yeniden finansman başvurularındaki haftalık kazanımlar keskin bir şekilde arttı. Başvuruların yeniden finansman payı artık %55,7 ve yeniden finansman faaliyeti seviyesi önceki yeniden finansman dalgalarına kıyasla hala mütevazı olsa da, satın alma faaliyetindeki mevsimsel yavaşlama göz önüne alındığında artık başvuruların çoğunluğunu oluşturuyorlar." dedi.

Toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı %51,2'den %55,7'ye çıktı.

Kan, "Ortalama kredi büyüklükleri hem satın alma hem de yeniden finansman başvurularında daha yüksekti ve bu da genel ortalama kredi büyüklüğünü anketin tarihindeki en yüksek seviyesi olan 413.100 dolara taşıdı." şeklinde konuştu.

15 yıllık faizinde oran 5 baz puan artışla %5,47 olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 10 puan artarak %5,76 seviyesine geldi. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 6 puan artarak %6,47 oldu.

Mortgage faizi iki yılın en düşüğündeMortgage faizi iki yılın en düşüğünde

 

Mortgage faizinde altı haftalık gerilemeMortgage faizinde altı haftalık gerileme

 

 ABD'de mortgage başvuruları arttı ABD'de mortgage başvuruları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)