BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de enerji paniği!----

ABD’de enerji paniği!

ABD’de enerji paniği!
02 Ekim 2024 - 17:38 www.finansgundem.com

Biden yönetimi süresince stratejik petrol rezervlerini kullanmakta çekinmeyen ABD, sektör lideri Harold Hamm’a göre Orta Doğu kaynaklı doğabilecek bir petrol krizine karşı kırılgan hale geldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalı kaya gazı milyarderi Harold Hamm Biden yönetiminin stratejik petrol rezervlerini tüketerek ve yerli enerji üretimine zarar vererek ABD’yi zor durumda bıraktığını söyledi. Financial Times’ın haberine göre Hamm ABD’nin Orta Doğu’dan gelebilecek petrol krizlerine karşı ‘alışılmadık derecede kırılgan’ durumda olduğunu belirtiyor.

Continental Resources'ın kurucusu, FT’deki açıklamasında, Orta Doğu'daki çatışmanın küresel petrol arzını kesintiye uğratabileceğinden "çok endişeli" olduğunu belirtiyor. Hamm ABD'nin kaya gazı üretiminin hızla artıramayacak şekilde "zayıflamış bir duruma" sokulduğunu da sözlerine ekledi.

Milyarder enerji patronu, “Stratejik rezervleri boşalttılar ve rafineri stokları Amerika’da son yılların en düşük seviyesinde. Bu rezervlere ne zaman ihtiyacınız olduğunu asla bilemezsiniz. Arabanızda yedek benzin olması gibi bir şey. Alışılmadık derecede savunmasız bir konumdayız. Herkes şu anda Orta Doğu'nun yönüne bakıyor. Son dört yıldır da bu böyleydi. Ama açıkçası evde olmayan bir başkanımız vardı” açıklamasında bulundu.

Hamm Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın önde gelen bağışçılarından biri olarak da tanınıyor. Hamm Biden yönetiminin, “Amerikan enerji sektörüne karşı bir savaş halinde” olduğu ve ABD’yi “üçüncü dünya savaşının eşiğine” götürdüğü suçlamalarına katılıyor.

Kaya gazı devriminin öncülerinden biri olan Hamm, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı başlattığı kara saldırısına yanıt olarak İran'ın İsrail'e bir füze yağmuru başlatmasından kısa bir süre önce FT'ye konuştu.

İran’ın saldırısı, küresel petrol üretim kapasitesinin yaklaşık üçte birini oluşturan bir bölgede daha geniş kapsamlı bir çatışma korkusunu beraberinde getirdi. Salı günü küresel petrol fiyatları yüzde 5 artarak varil başına 75,40 doları gördü.

Jeopolitik analistler, Tahran'ın dahil olduğu herhangi bir çatışmanın küresel petrol ve doğalgaz ticaretini önemli bir biçimde etkileyeceği konusunda uyarıyor. Zira dünyanın ham petrol arzının yüzde 20'si İran sınırındaki dar bir geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı üzerinden geçiyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki daha fazla artış, Biden yönetimini ve günlük malların maliyetini düşürme vaadiyle seçime giren Demokratların başkan adayı Kamala Harris için rahatsız edici olacaktır.

Gözler Orta Doğu'da, işte o sıralama: Askeri en güçlü ülke kim?Gözler Orta Doğu'da, işte o sıralama: Askeri en güçlü ülke kim?

 

Lübnan'daki Türk gemilerinin güvenlik seviyesi yükseltildiLübnan'daki Türk gemilerinin güvenlik seviyesi yükseltildi

 

Bitcoin'de Bitcoin'de "Orta Doğu" düşüşü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)