BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD kredi talebinde 2 yıl sonra bir ilk!----

ABD kredi talebinde 2 yıl sonra bir ilk!

ABD kredi talebinde 2 yıl sonra bir ilk!
06 Ağustos 2024 - 08:20 www.finansgundem.com

Fed'in anketine göre, ABD bankalarının ikinci çeyrekte ticari ve sınai kredilere olan talebi sabit kaldı ve iki yıl sonra ilk defa azalmadı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üst düzey kredi kuruluşları ile yaptığı ankete göre, ABD bankaları ikinci çeyrekte ticari ve sınai kredilere olan talebin değişmediğini ve son iki yıldır ilk kez talebin zayıflamadığını bildirdi.

Ankete göre, ticari ve sınai kredileri için daha sıkı standartlar bildiren bankaların net payı, son iki yılın en düşük seviyesine geriledi, ancak yine de koşulların gevşediğini bildiren bankaların sayısından daha fazla.

Ankete göre bankaların net %0'ı her büyüklükteki firmadan gelen ticari ve sınai kredi talebinin zayıfladığını bildirirken, son iki yıldır ilk kez bu tür bankalar daha güçlü talep bildiren bankaların sayısından fazla olmadı.

Ankete göre hane halkına yönelik kredi koşulları da benzer şekilde istikrar kazanıyor ve çoğu tüketici kredisi türüne yönelik talep iyileşiyor.

Çoğu konut kredisi kategorisi ve otomobil kredileri için kredi standartları son iki yılda sıkılaştıktan sonra ikinci çeyrekte değişmedi.

ABD'de hizmet sektörü büyüdüABD'de hizmet sektörü büyüdü

 

ABD Hazine tahvillerinde resesyon endişesi nedeniyle düşüşABD Hazine tahvillerinde resesyon endişesi nedeniyle düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)