BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB, şimdiye kadar Ukrayna'ya 118 milyar euro destek sağladı----

AB, şimdiye kadar Ukrayna'ya 118 milyar euro destek sağladı

AB, şimdiye kadar Ukrayna'ya 118 milyar euro destek sağladı
17 Eylül 2024 - 16:07 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, AB ve üye ülkelerinin Ukrayna'ya yaptığı yardımların toplam miktarının 118 milyar euroya ulaştığını, yeni dönemde de desteğin devam edeceğini bildirdi.

6-9 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından 2024-2029 yasama dönemine başlayan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya desteği ele alındı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, oturumda yaptığı konuşmada, "Ukrayna kendini savunmak için acil askeri yardıma ihtiyaç duymaya devam ediyor." dedi.

AB'nin bu ülkeyi askeri ve finansal anlamda desteklemeyi sürdüreceğini vurgulayan Dombrovskis, "Ne yazık ki bu kış onlar için kolay olmayacak çünkü Rusya enerji kaynaklarına ve altyapısına saldırıyor." ifadesini kullandı.

Dombrovskis, bugüne kadar AB ve üye ülkeleri tarafından Ukrayna'ya yapılan yardımın toplam miktarının yaklaşık 118 milyar euroya ulaştığını belirtti.

Bunun 43,5 milyarının askeri yardımlardan oluştuğunu belirten Dombrovskis, AB'nin kış sonuna kadar 15 bin Ukrayna askerini daha eğitmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Dombrovskis, böylece AB'nin kendi topraklarında eğittiği Ukrayna askeri sayısının 75 bine çıkmış olacağını kaydetti.

AB'den Polonya'ya 1.2 milyar euroluk desteğe onayAB'den Polonya'ya 1.2 milyar euroluk desteğe onay

 

Rusya: Ukrayna'nın eylemleri Çernobil gibi nükleer felakete yol açabilirRusya: Ukrayna'nın eylemleri Çernobil gibi nükleer felakete yol açabilir

 

IMF'den Ukrayna'ya 1.1 milyar dolarlık finansmanIMF'den Ukrayna'ya 1.1 milyar dolarlık finansman

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)