BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Polonya'nın vereceği desteği onayladı----

AB, Polonya'nın vereceği desteği onayladı

AB, Polonya'nın vereceği desteği onayladı
20 Mayıs 2021 - 16:21 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın rüzgar enerjisinden elektrik üretimine yönelik sağlayacağı 22,5 milyar eurouk kamu desteğini onayladı.

AB Komisyonu, Polonya hükümetinin deniz üstü (offshore) rüzgar santralleri ile elektrik üretimini destekleme planının, AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, rüzgar gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına 2030 yılına kadar toplam 22,5 milyar euroluk destek verilmesinin haksız rekabete neden olmayacağı ve bunun Polonya'nın yenilenebilir enerji hedeflerini yakalamasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Program kapsamında Polonya'da rüzgar enerji santrallerinin kurulumuna mali destek sağlanması ve üretilecek elektrikte fiyatların referans değer altına inmesi durumunda farkın kamu tarafından karşılanması öngörülüyor.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri yükseldi

 

Seyahat kararı sonrası DSÖ'den kritik uyarı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)