BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem7.8 milyar dolarlık korona bütçesine Kongre'den dikkat çeken şart----

7.8 milyar dolarlık korona bütçesine Kongre'den dikkat çeken şart

7.8 milyar dolarlık korona bütçesine Kongre'den dikkat çeken şart
05 Mart 2020 - 03:35 www.finansgundem.com

ABD Kongresi Trump yönetiminin korona virüs ile mücadele için istediği 2.5 milyar dolarlık bütçenin 3 katından fazlasını verdi. Tek şart ise Trump yönetimi bu bütçeyi korona salgınıyla mücadele dışında kullanamayacak

ABD Kongresi, Çin'de başlayan ve ABD'ye sıçrayan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadeleye 7,8 milyar dolarlık ek bütçe ayrılması konusunda anlaşmaya vardı.  

Senato Tahsisat Komitesi Başkanı Senatör Richard Shelby ve Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi Başkanı Nita Lowey, koronavirüs salgınına karşı tedavi geliştirilmesi ve ekstra sağlık hizmetleri için 7,8 milyar dolarlık ek bütçe ayrılması konusunda anlaştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Shelby, salgın ile mücadelenin önemine vurgu yaparak Beyaz Saray ve Kongre üyelerine siyasi bir amaç gözetmeksizin salgına karşı gerekli özveriyi göstermeleri çağrısında bulundu.

Shelby, "Bu konu siyasetin üstünde olmalıdır. Bu, Amerikan halkını potansiyel bir salgından korumak için işimizi yapmakla ilgilidir. Uzmanların bu krizle mücadele etmek için ihtiyaç duydukları kaynağı sağlayan agresif ve kapsamlı bir cevap oluşturmak için birlikte çalıştık." ifadesini kullandı.

Söz konusu bütçe tasarısının çarşamba günü genel kurulda oylamaya sunulacağını belirten Shelby, Başkan Donald Trump'ın vakit kaybetmeden kendisine sunulan tasarıyı imzalaması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Beyaz Saray'ın salgınla mücadele için istediği 2,5 milyar dolardan üç kat daha fazla bütçe ayrılması ve Trump'ın söz konusu bütçeyi farklı alanlarda harcama endişesi sebebiyle tasarıya sadece Covid-19 ve benzer salgınlar için harcanmasına ilişkin şart eklenmesi dikkati çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)