BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin4+4+4 eğitim sisteminde değişiklik sinyali!----

4+4+4 eğitim sisteminde değişiklik sinyali!

4+4+4 eğitim sisteminde değişiklik sinyali!
04 Ekim 2024 - 15:48 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ankara’da düzenlenen “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu”nda yaptığı açıklamalarla, Türkiye’deki 4+4+4 eğitim sisteminin son kademesinin yeniden düzenleneceğini belirtti.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafında düzenlenen “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu”, Ankara'da yapıldı. Burada konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci eğitim sistemine yeni düzenlemelerin de getirileceğinin sinyalini verdi.

"ÖĞRENCİYİ BÜTÜN BOYUTLARIYLA ELE ALACAK BİR SİSTEMİ GELİŞTİRMEK KAÇINILMAZ"

4+4+4 sitemine ilişkin konuşan Bakan Yardımcısı Yelkenci, öğrencilerin sistemdeki son dört yılında yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarını belirleyen bir çok şey var. İleriye yönelik bir öngörü olarak bunu kabul edin. Beceri örgüsü temelli bir müfredatın bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla seçen bir yaklaşımın, kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesizdir. Kademeler arası geçiş, gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Eğer bunu bugünden yapmazsak, daha sonrasında iki ayağımızın bir papuca gireceğini söylemek çok zor bir şey olmasa gerek.

"SON 4 YILI YENİDEN ELE ALMAMIZ GEREK"

'Kademeler arası geçiş, gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Doğrudan ilişkili olan bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son dört yılı. Bu son dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikardır."

TÜİK, bir kişinin muhtemel eğitim süresini açıkladıTÜİK, bir kişinin muhtemel eğitim süresini açıkladı

 

Eğitimdeki usulsüzlükler Sayıştay raporundaEğitimdeki usulsüzlükler Sayıştay raporunda

 

Bazı okullar yemek ve eğitim ücretleri için sözlü savunma yaptıBazı okullar yemek ve eğitim ücretleri için sözlü savunma yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)