BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 kişiden 1’i düğünlere gitmiyor----

3 kişiden 1’i düğünlere gitmiyor

3 kişiden 1’i düğünlere gitmiyor
03 Ekim 2024 - 18:06 www.finansgundem.com

Düğün yapmak da düğüne gitmek de demode oluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Artık 3 kişiden 1'i düğün davetlerini reddediyor. Bunun altında makroekonomiye kadar uzanan nedenler yatıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de birkaç yıl öncesine göre bir düğün daveti düzenlemenin maliyeti çok daha fazlalaştı. Ulusal ortalama 2024'te 35.000 dolarken 2021'de sadece 28.000 dolardı. Ancak bir düğüne katılmanın maliyeti yüzde olarak çok daha fazla arttı.

"Hayır, teşekkür ederim"

MarketWatch’tan Weston Blasi’n,in haberine göre, şehir dışında, araç mesafesinde bir düğüne katılmanın şu anki ortalama maliyeti 2021'deki 120 dolardan yaklaşık 680 dolara çıktı. Düğün sitesi Knot'a göre uçak bileti gerektiren düğünler için bu rakam 1.600 dolar. Bu durum, davetiyeyi onaylayan çok daha fazla insanın “Hayır, teşekkür ederim” demesine yol açmış durumda.

DatingNews.com'un düğün ve flört trendlerini inceleyen bir web sitesi tarafından Ağustos 2024'te yapılan düğün görgü kuralları anketine göre, üç Amerikalıdan biri bu yıl davet edildikleri bir düğüne katılmamaya karar verdiklerini, bunun davete katılmanın toplam maliyetinden kaynaklandığını söylüyor. Bu, 2016'da maddi sıkıntı nedeniyle düğün davetiyelerini reddettiğini söyleyen beş Amerikalıdan birinden daha fazlasına karşılık geliyor.

Cameron Marzi, bu yıl masraf nedeniyle düğün davetiyesini reddeden kişilerden biri. Kendisini davet eden kişinin ‘iyi bir arkadaşı’ olduğunu, ancak davetin Hawaii'de bir destinasyon düğünü olduğunu ve düğün partisine katılamadığını söylüyor.

Oregon'da yaşayan 27 yaşındaki mali planlamacı Marzi, şu anda eşi olan partneriyle birlikte katılımın toplam maliyetini hesapladıklarını ve bunu maddi olarak gerçekleştiremeyeceklerine karar verdiklerini ifade ediyor. Marzi, “Tüm seyahat masraflarımızı ödemek zorunda kalacaktık. Oraya uçmak için 3.500 dolar, konaklama ve diğer her şey” diyor. Ve bu masraflar, Knot'a göre geçen yıl ortalama 150 dolar olan hediye masrafını içermiyor. Marzi, “Eğer çok yakın bir arkadaşımız olsaydı ve durum tam olarak aynı olsaydı, işler farklı olurdu ve parayı öderdik” diye ekliyor.

Düğünlere katılmak neden çok daha pahalı?

Knot'tan Anni Jones, “Uçuş ve konaklama maliyetlerini etkileyen makroekonomik koşullar nedeniyle düğünlere ev sahipliği yapmak ve katılmak için yapılan yatırım artışta” diyor.

Düğün davetiyelerinin reddedilmesi sosyal medyada da sıcak bir konu. Popüler r/wedding Reddit sayfasında ve kişisel finans üzerine odaklanan diğer Reddit forumlarında binlerce yorum içeren çok sayıda gönderi bulunuyor. Bu tartışmalar ayrıca düğün davetiyesine hayır demenin ne zaman uygun olduğu ve saygılı bir şekilde nasıl reddedileceği gibi konuları da ele alıyor. Bir kullanıcı, “Eğer daveti kendi kişisel finansınız yüzünden reddettiğiniz için sinirleniyorlarsa... o zaman kötü bir arkadaş demektir” diyor.

DatingNews analisti Amber Brooks, “Hediyeler ve iyilikler gibi geleneklerin tamamen isteğe bağlı olduğu yeni bir düğün sektöründe yol alırken bunun gibi daha fazla eğilimin ortaya çıkacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuşuyor.

En çok Y kuşağı etkileniyor

Eğer bir Y kuşağı mensubuysanız, yani şu anda 28 ila 43 yaşları arasındaysanız, aynı yıl içinde birkaç düğüne davet edilebilirsiniz ve bu da düğünle ilgili etkinliklere binlerce dolar harcamanıza yol açabilir.

Yakın zamanda evlenen Marzi, düğününü konukları için mümkün olduğunca uygun fiyatlı hale getirme konusunda bilinçli olduğunu ifade ediyor.

Marzi, “Bunu yerel olarak yaptık ve sevdiğimiz herkese mümkün olduğunca yakın tutmaya çalıştık. Tam burada, şehirdeydi ve gerçekten küçük bir yer tuttuk” diyor.

Bu yıl maliyet endişeleri nedeniyle düğün davetini reddeden bir diğer kişi de 36 yaşındaki Andrew Petrie. Washington eyaletinde yaşayan bir video oyunu yapımcısı olan Petrie, bir arkadaşının Buffalo, New York'taki bir düğüne davetini reddetmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Petrie, “Düğüne gitmenin maliyeti ve düğüne katılmak için gereken zaman, gerçekten başa çıkılması zor şeyler. Tüm bu küçük parçalar bir araya gelince epey büyük bir rakam çıkıyor. Hesapladığımda, sadece bir gün için maliyetin 1.500 dolardan az olmasının hiçbir yolu yoktu” şeklinde konuşuyor.

Ve eğer ortağı da onunla gelseydi, köpek bakıcısının maliyeti hariç, fiyat etiketi 2.500 dolara fırlayacaktı. Petrie, “Benim için en büyük hayal kırıklığı arkadaşlarımla biraz zaman geçirmek istememe rağmen bunun üstlenilecek boyutun çok üzerine çıkmış olması” diyor.

Düğün masraflarını davetlilere ödettilerDüğün masraflarını davetlilere ödettiler

 

Ambaniler düğüne doymadı: Şimdi de jet sosyeteye Avrupa turu!Ambaniler düğüne doymadı: Şimdi de jet sosyeteye Avrupa turu!

 

Düğün yemeklerinde fiyat iki katına çıktı!Düğün yemeklerinde fiyat iki katına çıktı!

 

Takılan altınların düğün maliyetini karşılaması hayal olduTakılan altınların düğün maliyetini karşılaması hayal oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)