BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri2 kredi kartına aynı anda başvurmak doğru mu?----

2 kredi kartına aynı anda başvurmak doğru mu?

2 kredi kartına aynı anda başvurmak doğru mu?
19 Ağustos 2024 - 17:55 www.finansgundem.com

Kredi kartı başvuruları çoğu tüketici için sancılı bir süreçtir. Onay almak için birden fazla karta başvurmaksa her zaman için doğru yöntem olmayabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birden fazla başvuru yapmak çoğu alanda iyi olabilir. Ancak söz konusu kredi kartları olunca birden fazla başvuru ret yeme ihtimalinizi artırabilir.

The Motley Fools’un haberine göre yeni bir kredi kartına başvurduğunuzda kart şirketi kredi raporunuzla ilgili derinlemesine bir araştırma başlatır. Bu sorgu iki yıl boyunca raporunuzda kalır ve puanınızda geçici bir düşüşe neden olabilir. Dahası, birden fazla başvuru daha önce başvurduğunuz kuruluşun başvurunuzu onaylamasını engelleyebilir.

Elbette iki kredi kartına birden başvurmak ve ikisinden de onay almak imkansız değildir. Zira iki kart kullanmanızı engelleyen herhangi bir finansal kural bulunmuyor. Bununla birlikte gözünüz iki kredi kartını birden almaktansa birkaç faktör onay alma şansınızı artırabilir.

İyi bir kredi puanınızın olması

Temerrüde düşmemiş ve düşük kredi kullanımı olan mükemmel bir kredi geçmişiniz varsa, aynı anda iki kredi kartına başvurmak, kredi kartı şirketlerinin sizi onaylamasını engellemeyebilir.

Yine de kredi veren kuruluşlar, bir kart başvurusunda bulunduğunuzda kredi raporunuzu isteyecektir. Birkaç dakika önce bir kart başvurusunda bulunmuş olsanız bile, olağanüstü kredi puanınız son zamanlardaki zorlu soruşturmalar sebebiyle gölgede kalabilir.

Kredi kuruluşu faturalarınızı zamanında ödeyeceğiniz taahhüdünden şüphe edecek herhangi bir neden göremezse kart başvurunuzu onaylayabilir. Aynı şekilde iyi bir krediyle iki kredi kartına başvurmak puanınız üzerinde muhtemelen minimum bir etkiye sebep olacaktır.

Ancak iyi bir kredi puanı her zaman onaylanacağınız anlamına gelmez. Kredi kartı şirketlerinin kimi onaylayacakları ve kimi reddedecekleri konusunda kendi iç kriterleri bulunur. Bu nedenle harika bir kredi puanına sahip olsanız bile reddedilmeniz mümkündür.

Bir önceki yıl kredi kartı başvurunuzun olmaması

Genel konuşmak gerekirse önceki yıl ne kadar çok yeni kredi kartı başvurusu yaptıysanız aynı anda iki kredi kartı için onay alma şansınız da o kadar düşük olur.

Birçok kredi kartı şirketi belirli bir zaman dilimi içerisinde belirli sayıda kredi kartı açan yeni başvuru sahiplerini reddeder. Örneğin ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan’ın bir birimi olan Chase son 24 ay içinde beş veya daha fazla kredi kartı başvurusu yapan yeni kullanıcıların onaylanmasını yasaklar. Bu kural Chase 5/24 kuralı olarak da biliniyor. Diğer kredi kartı şirketlerinin de kimi onaylayacakları konusunda benzeri kuralları vardır. Ancak bu kuralların hepsi Chase’in kuralları kadar kamuya açık olmayabilir.

Şirketlerin kredi kartı başvuru sahiplerini bu şekilde sınırlamasının bir nedeni, "çalkantı" olarak bilinen bir tüketici davranışını çökertmektir. Bu yöntem avantajlı yeni kayıt kampanyaları için sürekli yeni kart açılıp kapatılmasını engellemeyi hedefler. Sizin amacınız bu olmasa bile kısa süre içerisinde birkaç kart açmak bunu yapan bir kullanıcının faaliyetleriyle benzeşebilir.

Bununla birlikte, son 12 ila 24 ay içinde bir veya iki kredi kartı açtıysanız, bu, açmayı planladığınız iki karttan biri için reddedileceğiniz anlamına gelmez. Şansınız biraz azalmış olabilir, ancak imkansız değildir.

Peki, aynı anda iki kredi kartına başvurmak doğru mu? Motley Fools bu sorunun cevabının evet olduğunu belirtiyor. Her ikisi için de onay alacak mısınız? Bu, kredi puanınıza ve o kartı veren kuruluşun kriterlerine uyup uymadığınıza bağlıdır.

İki kart için onay almanız imkansız değil. Ancak bu iki kriter konusunda herhangi bir şüpheniz varsa ikinci karta başvurmadan önce biraz zaman geçmesine izin vermek akıllıca olabilir.

Kredi ve <a href=banka kartıyla yapılan ödemelere ilişkin açıklama" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/6/1811230/1811230.jpg?v=1724079515" width="161" height="122" />Kredi ve banka kartıyla yapılan ödemelere ilişkin açıklama

 

Kredi kartlarında sık yapılan 7 hataKredi kartlarında sık yapılan 7 hata

 

Kredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisiKredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisi

 

Nerede nakit nerede kart kullanmalı?Nerede nakit nerede kart kullanmalı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)