Ana SayfaPara Piyasa13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri---

13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri

6 / 11
13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri
12 Temmuz 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

FAİZDE FED VE TCMB ETKİSİ

Faiz cephesinde Brexit sonrası piyasa fiyatlamalarına bakılırsa, FED'den 2016 yılında faiz artışı beklenmiyor. Ancak ECB ve BoE tarafından piyasaya bir süre için ek likidite pompalanabilir. Öte yandan TCMB'nin Ortodoks para politikası uygulamalarına geri dönme sürecinde, küresel şartlar müsait olduğu takdirde, faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor. 

Yatırım Finansman Koordinatörü Hakan Tezcan, bu ortamda getiri eğrisinin görece kısa tarafında faizlerin gerilemesini mümkün görmüyor. Bu nedenle de TL cinsi tahvillerin önümüzdeki dönem alım göreceğini ve yüzde 9'un altına ineceğini tahmin ediyor. 

Gedik Yatırım'dan Metin Ayışık ise faiz cephesinde yukarı hareket bekleyen uzmanlardan. Ayışık'a göre, Brexit süreci kısa vadede AB'nin sorunlu ekonomi ve bankalarından bazılarının pozisyonları nedeniyle zora düşmesine neden olmazsa, faiz yatırımcılar için yeniden cazip olabilir. Aksi durumda ise yani enflasyon beklentilerinde bozulmaya neden olacak kur hareketleri ve güvenli liman arayışı artarsa, kurlarla birlikte piyasa faizlerinde de TCMB'yi de zora sokacak hareketler görebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster