Ana SayfaPara Piyasa13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri---

13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri

4 / 11
13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri
12 Temmuz 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

70.000-80.000 BANDI

Portföy tarafında öneriler böyleyken hisse senedi piyasasında finansçı CEO'ların beklentilerine bakıldığında 70.000-80.000 bandında bir hareket öngörüsü öne çıkıyor. Brexit gerçekleşmeseydi uzmanlar ilk etapta 82.500-85.000 aralığına doğru hareket bekliyordu. Ancak negatif senaryo gerçekleştiği için bu sefer 71.500-70.000'e doğru bir baskının olabileceği söyleniyor. 

Ancak son dönemde dış politikada sorun yaşanan ülkeler olan İsrail ve Rusya ile ilişkilerde yumuşama belirtileri görülmesi kısa vadede katalizör olabilir. Bu da en azından kısa vade için riskleri dengeliyor. Yine de aşağı yönlü risklerin bir adım daha önde olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu da zaten uzmanların endeks beklentilerine yansımış durumda. 

İYİMSERLER DE VAR 

IKON Menkul Genel Müdürü Engin Kuru ise daha olumlu bir görüşe sahip. Kuru, Brexit'in ardından piyasada kısa vadeli riskler mümkün olmakla birlikte merkez bankalarından piyasalara yeni müdahalelerin gelebileceği görüşünde. Engin Kuru, "Bu müdahaleler genişlemeci yönde olacağı için piyasalarda toparlanma görebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde artık FED'in faizleri arttıramayacağını da unutmamak gerekir" diyor. Kuru, Rusya ve İsrail konusunda ise gelişmeler somutlaştıkça piyasalara olumlu yansımasının olacağını söylüyor. 

Ancak genel olarak piyasada beklentiler yataya yakın. Brexit sonrası Avrupa'nın diğer bölgelerinde de siyasi risklerin ortaya çıkması oldukça muhtemel. Bu da piyasa uzmanlarını rahatsız ediyor. Alnus Capital Genel Müdürü Egemen Kaya, "İngiltere'de erken seçim olasılığının oluşması, İrlanda, İskoçya, ispanya, Danimarka gibi ülkelerde de ayrılıkçı kesimin güçlenmesinin önü açılabilir" diyor. Kaya, bu durumda risk sınıfında olan hisse ağırlığı yerine, koruma amaçlı nakit-nakit benzeri fonlar ve altın ağırlığının daha iyi getiri potansiyeli sağlayacağı kanaatinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster