Ana SayfaPara Piyasa13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri---

13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri

3 / 11
13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri
12 Temmuz 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

DOLAR VE ALTIN YÜKSELİŞTE

Portföyde yüzde 40 hisse, yüzde 30 dolar, yüzde 30 mevduat önerisinde bulunan Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen, iyi bilanço ile büyüyen ihracatı olan şirketlerde pozisyonların korunmasını söylüyor. Jeopolitik ve siyasi riskleri önceden tahmin etmenin zor olduğunu kaydeden Kertmen, bu ortamda doların tercih edilebileceğini anlatıyor. 

Hisse önerilerinde 70.000 seviyelerine dikkat çekiliyor. Bu seviyelerin kısa ve orta vadeli trade amaçlı fırsat sunduğu değerlendirmesini yapan Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık şunları söylüyor: "Toplam portföyün yüzde 30'unu geçmeyecek şekilde hisse alınabilir. Aşağı yönlü potansiyelin azaldığını düşündüğümüz dolarda ise olası bir panik ortamında sigorta görevi de görecek olması nedeniyle en azından hisse ağırlığı kadar pozisyon alınabilir. Geri kalan kısmın ise mevduat ve tahvil bonoya eşit şekilde dağıtımı yapılabilir." 

TL'NİN AĞIRLIĞI 

Dolar kurunun 2,90 seviyesinin üzerine çıktığını hatırlatan Saxo Capital Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, bu seviyenin üzerinde TL varlıkların artırılması gerektiği yönünde görüş bildiriyor. TL'nin yeterince değer kaybettiği kanaatinde olan Divanlıoğlu, bu seviyelerde TL faizin reel getirt imkanı tanıdığını ifade ediyor. Divanlıoğlu'na göre, 2,90 altı tekrar dolar varlıklara dönmek için uygun seviyeler. 

Son dönemde Rusya ve İsrail'le yaşanan olumlu politik gelişmeler de borsacıların takibinde. Bunun olumlu yansımalarının olması durumunda hisse ağırlığının artırılmasını öneren Savaş Divanlıoğlu, özellikle turizm alanındaki sıkıntıların hafifleyeceği kanaatinde. Divanlıoğlu, bu durumda da hisse ağırlığının artırılabileceği yönünde görüş bildiriyor. 

DOLAR VE ALTIN ÖNERİLERİ 

KapitalFX Genel Müdürü Gökalp İçer, TL'ye dikkat çeken uzmanlar arasında. İçer, "Ağırlığı risksiz ve sabit getirili araçlarda artırmak daha akılcı. Bu nedenle mevduata yüzde 40 ağırlık veriyoruz" diyor. Gökalp İçer, korumacı pozisyon almak veya defansif kalmak şartıyla hissede uzun vadeli alımlara devam edebileceğini de söylüyor. Hissede yeni alım veya ağırlık artırmayı ise bu piyasa koşullarında riskli görüyor. İçer, yine yükseliş eğilimi sergileyen dolar ve altına dikkat çekiyor. 

Destek Menkul Genel Müdürü Tuna Yılmaz da İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından portföyü korumak amacıyla dolar ve altında yüzde 50 pay öneriyor. Önümüzdeki üç ayda BİST-100 de belirli sektörlerin yükseliş potansiyelinin bulunması nedeniyle hisse ağırlığını yüzde 25'te tutan Yılmaz, yine küresel piyasalarda risk iştahının yeniden azalması sonrası tahvil piyasasından getiri elde edilebileceği kanaatinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster