Ana SayfaPara Piyasa13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri---

13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri

2 / 11
13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri
12 Temmuz 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

PİYASA BEKLENTİLERİ NASIL?

İşte bu piyasa şartlarında konuştuğumuz finansçı CEO'lar borsada 70.000'in altını öngörmüyor. 70.000'li seviyelere gerileme olmadan da hisse senedi piyasasında alım tavsiyesini sınırlı tutuyor.  Aşağı ve yukarı yönlü tahminler de olmakla birlikte, dolar/TL'de yeni dengenin 2,90-3,00 bandında olacağını söyleyebiliriz. 

Gösterge faizde Merkez Bankası politikaları ve yine ABD'nin merkez bankası olan FED'in nasıl bir yol haritası izleyeceği önemli olacak. Dünyada düşük faiz ortamının devam edeceği yönünde beklentiler öne çıktığı için gösterge faizde çift haneler çok öngörülmüyor. 

Altın, güvenli liman algısıyla yükselişini sürdürüyor. Ons bazında 1,400 dolar seviyelerini telaffuz eden uzmanlar var. Gram/TL bazında ise dengenin 120-130 bandında oluşacağını söyleyebiliriz. 

YAZ PORTFÖYÜ ÖNERİLERİ 

12 CEO'dan aldığımız portföy dağılımı da bu ortamda şekillendi. Yaptığımız çalışmaya göre, hisse senedi yüzde 28,8'lik oranla portföylerde en çok önerilen yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Ancak burada şunu ifade etmek gerekiyor. Endeksin 74.000'in altında 72.000 ve 70.000 desteğine doğru hareketlerinde hisse alımı yapılmalı. Bunun ardından en çok dikkat çeken yatırım aracı yüzde 16,3 payla dolar. Daha önce Euro da önerilerde öne çıkarken Brexit kararı sonrasında dövizde doların öne çıkacağını söyleyebiliriz. TL faiz tarafında düşük faiz politikası ile birlikte tahvil bono, mevduat önerilerinin yerine geçmeye başladı. Çünkü politika faizindeki düşüş mevduat faizinin de aşağı gelmesine neden oluyor. Yine önerilerde öne çıkmaya başlayan bir diğer yatırım aracı da altın. 12 CEO'nun sekizi portföyde altın önerisinde bulunuyor. 

Sonuçta ortaya çıkan veriler, CEO'ların güvenli liman olarak dolar ve altını gördüğünü gösteriyor. Bunun yanında endeksin uygun seviyelere gelmesi ve iskontoların artmasıyla birlikte hisse senedi de yatırımcıların tercihlerinde olabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster