Ana SayfaPara Piyasa13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri---

13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri

1 / 11
13 CEO'dan borsa, dolar ve altın beklentileri
12 Temmuz 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

Brexit kararı sonrası piyasalarda hesaplar yeniden yapılmaya başladı. Alınan kararın başta FED'in faiz artırım süreci olmak üzere global piyasalara etkisi tartışılıyor. Rusya, İsrail ve Mısır'la ilgili gelişmeler ve terör saldırıları da iç piyasada yakından izleniyor. İşte böyle bir ortamda sonbahara kadar piyasanın yeni rotasını finans sektöründen 13 CEO ile analiz ettik, yeni dönemin portföy önerilerini şekillendirdik. Uzmanlar, piyasalarda artan risklerle birlikte dolar ve altın gibi güvenli limanlara dikkat çekiyor. Faizdeki düşüş eğilimi Hazine kağıtlarını öne çıkarıyor. Borsada ise değerlemesi uygun ve hikayesi olan hisselerin geri çekilmelerde alınabileceği ifade ediliyor.

Piyasalar bayram tatiline yoğun bir haber trafiği sonrasında girmişti. Bayram tatili sonrası piyasalar açısından en kritik konu Brexit'in etkileri olacak. Hatırlanacağı gibi 23 Haziran'da Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı çıkmıştı. Bu karar sonrasında AB'nin bütünlüğü tartışmaya açılırken, bunun Türkiye ve dünya piyasalarına olası yansımaları analiz ediliyor. Brexit'in küresel ekonomilerde yavaşlatıcı etkisi olacağı ifade ediliyor. Yine başta İtalya olmak üzere Avrupa bankacılık sisteminde endişeler artıyor. Bunun yanında bayram öncesinde Rusya, İsrail ve Mısır'la yaşanan ılımlı gelişmeler 'piyasalara moral oldu' derken, bu kez de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı gündeme oturmuştu. İşte böyle kritik bir süreçte Ramazan Bayramı tatilinden dönüyoruz. 

Özellikle Brexit sonrası piyasaların yeni yol haritasını finans şirketlerinin CEO'larına analiz ettirdik. Piyasalarda sonbahara kadar hangi seviyelerde yeni dengelerin olacağını sorduk ve model portföy önerilerini aldık. 

Yaptığımız çalışmanın detaylarını haberimizde bulacaksanız. Ancak şunu söyleyebiliriz. Yaz ayları o kadar da kolay geçmeyecek. Rusya ve İsrail ile yaşanan yumuşama sürecinin şirketler bazında bazı olumlu etkileri olabilir. Ancak İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit kararı, piyasalar açısından ana belirleyici konumunda. Atatürk Havalimanı'ndaki patlama da Türkiye turizmi için Rusya ve İsrail gelişmelerine rağmen, ağır bir darbe olarak nitelendirilebilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster