Foto GaleriGündemŞiddet olayları ülkeyi yaktı, karıştırdı

Şiddet olayları ülkeyi yaktı, karıştırdı

7 / 11 Şiddet olayları ülkeyi yaktı, karıştırdı
07 Ağustos 2024 - 09:06

İngiltere'de halkın mevcut seviyelerdeki yasal ve yasadışı göçten kaygı duyduğuna işaret eden kanıtlar var. Şubat'ta yapılan Ipsos anketinde katılımcıların % 52'si şu andaki göç seviyesinin çok yüksek olduğu görüşünü dile getirdi. İki yıl öne sadece % 42'lik bir kesim bunu söylüyordu.

Ancak İpsos anketi insanların göçün etkileri konusundaki tutumunun negatiften çok, pozitif olduğunu gösteriyor. Fakat 2022'den bu yana bu fark da kapanıyor.

Aralarında göçmen karşıtı eylemleri organize eden aşırı sağcı Patriotic Alternative (Vatansever Alternatif) gibi grupların da yer aldığı diğer gruplar, kamuoyunda Southport'taki saldırıya duyulan öfkeyi yönlendirdiler ve bu durum şiddet olaylarına evrildi.

Aşırı sağdaki daha da aşırılıkçı gruplar kitlesel sınırdışı çağrısı yaptı.

Independent gazetesinin eski içişleri editörü Lizzie Dearden BBC Radyo 4'e yaptığı açıklamada "Bu ülkede aşırı sağcıların daha büyük bir güç olmasını sürekli engelleyen şeylerden biri kendi aralarındaki çatışmalar. Ancak Southport bu grupları bir araya getirdi" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster