Foto GaleriGündemDiyarbakır'daki anız yangınında kurtulanlar anlattı

Diyarbakır'daki anız yangınında kurtulanlar anlattı

3 / 8 Diyarbakır'daki anız yangınında kurtulanlar anlattı
23 Haziran 2024 - 08:37

15 BİN DÖNÜM ARAZİ YANGINDAN ETKİLENDİ

Felaketin boyutu bölgede Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm ve Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilenirken, 5 bin 450 hasadı yapılmamış arpa ve buğday köyü döndü. Hasar tespit çalışmaları sürerken, yangından 556 küçükbaş hayvanın telef olurken, 250 yaralı hayvan vatandaşların da rızalarıyla Et ve Balık Kurumu'na kesime sevk edildi. AFAD Başkanlığı ise, Diyarbakır Valiliği'ne 3 milyon TL, Mardin Valiliği'ne ise 2 milyon TL acil yardım ödeneği yaptı.

ORTALIK CEHENNEM GİBİYDİ

Yangın felaketinin yaşandığı Köksalan köyü muhtarı Hüseyin Çelebioğlu yaşananları SABAH'a anlattı: "Rüzgar çıktı, elektrik tellerinde patlama sesleri geldi. Sonra fırına ile birlikte her yeri alevler sardı. Biz alevlerin arasına daldık, çobanları kurtarmaya çalışıyorduk. Her taraf cehennem gibiydi. Benim de alevler nedeniyle kolum ve sırtım yandı. 40 dakikada hem camlarımız gitti, hem mallarımız. Yıllardır elektrik tellerinde sıkıntı vardı" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster